Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is een mooie sport waar kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen bij komt kijken. De zwemsters bewegen in het water op muziek en trainen hard om bij de verschillende wedstrijden mooie uitvoeringen te laten zien.

Ben jij 6 jaar of ouder en heb je een A en B diploma? En vind jij water, dansen en muziek ook erg leuk?  Kom dan synchroonzwemmen!
Gratis proefles

Categorieën

Er zijn zeven categorieën. De nieuwe leden beginnen, ongeacht hun leeftijd, bij de beginners. In welke categorie een meisje zwemt, is afhankelijk van de behaalde diploma’s en leeftijd.

Training

De trainingen voor synchroonzwemmen zijn op de volgende dagen/uren:

Maandag
Beginners, Cat 1 en Cat 2
18.00 – 19.00 u watertraining

AGE I, AGE  II, Junioren en Senioren:
18.00 – 19.00 u watertraining

Woensdag
AGE I, AGE II, Junioren en Senioren:
18.00 – 19.00 u landtraining/droogtraining
19.00 – 20.00 u watertraining

Zaterdag
Cat 1, Cat 2, AGE I, AGE II, Junioren en Senioren
7.30 – 8.30 u watertraining

Voor iedereen: 8.30 – 9.30 u watertraining
en  9.30 – 10.30 u landtraining/droogtraining

Wedstrijden

De competitie voor regio Oost bestaat uit 3 figurenwedstrijden en 1 uitvoeringswedstrijd per leeftijdscategorie. De uitvoeringswedstrijd wordt over 2 wedstrijddagen gezwommen.

De interregio competitie is een landelijke competitie van de KNZB in samenwerking met de regio’s. Hierbij worden wedstrijden georganiseerd voor de wedstrijdcategorieën: AGE I, AGE II, Fina Junior, Fina Senior en Free Routine.

Daarnaast worden er jaarlijks Nederlandse kampioenschappen gehouden. NK voor de senioren, NJK voor de junioren en de SynchroBeat voor AGE-I en AGE-II.

Commissie

Wim Halfmouw
Voorzitter
synchroonzwemmen@polarbears.nl

De taken van de voorzitter worden op dit moment waargenomen door Wim Halfmouw en Remko Grandia

Remko Grandia
Vice-voorzitter
synchroonvv@polarbears.nl

Nena van der Tholen
Secretariaat
synchroonsecretariaat@polarbears.nl

GRATIS PROEFLES

Synchroonzwemmen is een mooie sport waar kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen bij komt kijken. Ben jij 6 jaar of ouder en heb je een A en B diploma? En vind jij water, dansen en muziek ook erg leuk?  Kom dan sychroonzwemmen!

Het laatste nieuws

19/03/2018

Polar Bears sluit competitie als tweede af

De dames van Polar Bears hebben het verlies van de bekerfinale enigszins weg kunnen poetsen door afgelopen weekend ‘gewoon’ hun twee wedstrijden te winnen. In de laatste speelronde voordat de competitie de play-offs in gaan, wonnen de berinnen met...

14/03/2018

Dames Polar Bears verliezen bekerfinale

Polar Bears is er niet in geslaagd de zesde bekerwinst in de historie te veroveren. In het Hofbad in Den Haag was ZVL-Tetteroo met 8-6 te sterk. Een afgeladen zwembad, waar het groen van Polar Bears weer getrouw langs...

23/02/2018

Pupil van de Week: Vera van As

Pupil van de Week bij de dameswedstrijd tegen ZVL-Tetteroo was Vera van As. En met succes, want met de aanwezigheid van Vera werd er maar liefst met 9-3 gewonnen en staat Polar Bears weer bovenaan! Ze vertelde kort wat...