Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Bekerweekend Polar Bears!

28/11/2016

Polar Bears thuis, avondje uit!
Oktober ging voorbij, november ging voorbij, en nog niet was er gelijktijdige thuiswedstrijd voor Heren en Dames 1 van Polar Bears. 3 december is het (eindelijk) zover en kunnen we ons gelijk opmaken voor een heet (beker)avondje.

De beren als titelverdediger
De gedachten bij Polar Bears gaan nog regelmatig terug naar die zondag in maart dit jaar, toen een ontketend Polar Bears geheel tegen de verwachting in favoriet Het Ravijn met 8-4 in de bekerfinale versloeg. Met twee bussen vol supporters kleurde het Hofbad in Den Haag groen-wit en ging de KNZB-beker mee terug naar Ede.

Dit seizoen ging het Polar Bears in de eerste ronde relatief gemakkelijk af. In twee duels werd er met ruime cijfers afgerekend met ZVVS. In de Peppel werd het 24-5, waarmee de return een formaliteit was: 4-20 winst. Sook Willemsen werd topscorer van die eerste ronde met acht doelpunten. Willemsen is de laatste tijd sowieso goed op dreef gezien zijn scoringsdrift.

In de kwartfinale staan de beren tegenover Widex GZC Donk. De gasten uit Gouda spelen elk jaar mee om de prijzen maar hebben (net als Polar Bears) een flinke verjonging ingevoerd na het vertrek van twee spelers naar Barcelona. In de openingswedstrijd van de competitie versloeg Polar Bears de Gouwenaren met 5-4 in een spannend duel.

Programma:
Donderdag 1 december 20.30: Widex GZC Donk – Polar Bears (Groenhovenbad).
Zaterdag 3 december 17:30: Polar Bears – Widex GZC Donk (Zwembad de Peppel).

Beslissingsduel voor de dames
Voor de bekercompetitie van de dames is gekozen voor een poule-opzet. Twee poules van vier teams waarin elke ploeg één keer tegen elkaar speelt. De nummers één en twee gaan door naar de kruisfinales die uiteindelijk een finaleplek opleveren op 12 maart 2017 in Den Haag.

Stand van zaken poule A:
1. ZVL Hawabo                                 3-9
2. Polar Bears                                   2-3
3. ZPB H&L Productions                 2-3
4. De Ham                                        3-0

De dames wonnen de lastige uitwedstrijd van De Ham met 11-12 en een dag later werd er verloren van titelverdediger ZVL-Hawabo. Voor de tegenstander van 3 december gold exact hetzelfde. ZPB won de uitwedstrijd van De Ham met minimaal verschil (8-9) en verloor van ZVL met een groot verschil (4-21). Polar Bears en ZPB gaan dus op 3 december uitmaken wie er meegaat naar de laatste vier.

Programma:
Zaterdag 3 december 16:00 uur: Polar Bears – ZPB H&L Productions (Dames)

https://www.basketballplayershop.com, https://www.cavaliersplayeronline.com, https://www.warriorsplayeronline.com, https://www.collegeplayersshop.com, https://www.collegebasketball-online.com, https://www.celticsplayershop.com, https://www.bullsplayershop.com, https://www.heatplayershop.com, https://www.bucksplayershop.com, https://www.knicksplayershop.com, https://www.76ersplayershop.com, https://www.nuggetsplayershop.com, https://www.clippersplayershop.com, https://www.lakersplayershop.com, https://www.grizzliesplayershop.com, https://www.sunsplayershop.com, https://www.kingsplayershop.com, https://www.jazzplayershop.com, https://www.jordangearonline.com