Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Waterpolo

seizoen 2023-2024

Conceptteam indeling seizoen 2024-2025 (laatste update 06-06-2024)
Trainingstijden vanaf 21 september 2023 (laatste update 20-07-2023)

 

Algemene informatie

Polar Bears staat o.a. bekend om het topwaterpolo. De dames, heren, jongens en meiden onder 17 (B-jeugd) en onder de 15 (C-jeugd) spelen in de nationale Eredivisie.

De dames zijn al 7x landskampioen geworden, waaronder de laatste twee seizoenen. In het succesvolle seizoen 2021-2022 hebben zij zelfs ‘de treble’ binnengehaald: supercup, landskampioen en beker. De heren werden al 8 keer nationaal kampioen. In seizoen 2021-2022 waren ze met een zilveren plek en drie sensationele finalewedstrijden dicht bij een nieuwe landstitel. Ook bij de jeugd zijn al diverse landstitels gewonnen.

Naast dat wij als vereniging op hoog niveau spelen, hebben ook in de breedtesport teams die op verschillende niveau’s spelen. Zo kun je altijd op verschillende niveau’s terecht. Bij de mini’s kun je al vanaf 5 jaar kennismaken met waterpolo en daarna groei je door. Diploma A en B zijn wel vereist.

Wil je niets missen van de wedstrijden van je favoriete Polar Bears teams? Download dan de KNZB waterpolo app en blijf live op de hoogte van alle speelschema’s, uitslagen, standen etc. Op vertoon van je ledenpas kun je ook altijd gratis komen kijken bij een thuiswedstrijd van de dames en heren in de eredivisie. Daarnaast zijn deze wedstrijden vaak te volgen via Polar Bears LIVE.

GRATIS PROEFLES MINIPUPILLEN

Heb jij je zwemdiploma’s en vind je het nog steeds erg leuk om te zwemmen? Kom dan bij de mini’s van Polar Bears! Dan leren wij je nóg beter zwemmen en de eerste waterpolobeginselen. Je leert borstcrawl en rugcrawl, duiken, springen, gooien met een bal en nog veel meer. We spelen ook af en toe wedstrijdjes. Ben je tussen de 5 en 10 jaar oud, kom dan meedoen. De mini’s trainen elke dinsdag en vrijdag 18:00 uur tot 19.00 uur in het kleine badje van De Peppel. De lessen worden gegeven door Lia Vermeer en Marcel Slings.
Wil je bij het aanmelden voor de proefles even je leeftijd vermelden.

Jeugd

Bij Polar Bears kan waterpolo gespeeld worden door jong en oud. Meisjes en jongens kunnen met waterpolo beginnen, vanaf 5 jaar.  Je moet wel je zwemdiploma A en (bijna) B hebben. Als je jonger dan 9 jaar bent, start je bij de mini’s. In deze groep leer je op een speelse manier de basisvaardigheden van waterpolo. Daarna zijn de jeugdteams verdeeld in de leeftijdscategorieën onder 11, onder 13, onder 15 en onder 17 jaar. Dit grote aantal jeugdteams komt wekelijks uit in regionale en/of landelijke competities.

RWPS en RTC waterpolo Ede

Jonge, ambitieuze waterpolo spelers en speelsters wordt van harte aanbevolen om ook eens te kijken bij de regionale waterpolo school Oost (RWPS) en het regionaal trainingscentrum RTC waterpolo Ede. Deze programma’s maken geen onderdeel uit van Polar Bears maar zijn een belangrijke ondersteuning wanneer je de ambitie hebt om je verder te ontwikkelen op topsport niveau. Veel van onze sporters die nu op het hoogste niveau spelen, hebben deze extra trainingen gevolgd en/of zijn nu zelf trainer bij deze programma’s.

Wedstrijd officials

De waterpolo wedstrijden staan onder begeleiding van enthousiaste scheidsrechters, die vanuit de KNZB worden opgeleid. Bij alle thuiswedstrijden is er ook een jury nodig. Om te kunnen jureren heb je een diploma basis-scheidsrechter nodig (bSR). Alle competitie spelende waterpolo leden vanaf 16 jaar worden geacht deze cursus te volgen. Ook ouders die interesse hebben om jury lid te worden zijn welkom. De jurydiensten worden aan het begin van het seizoen ingedeeld door de waterpolo secretaris en je kunt onderling ruilen.

Kleding

Polar Bears kleding kun je online bestellen bij Seles Sportwear:

Naar de webshop

Voor onze groen-witte supporters brigade is er voor een vriendelijk prijsje van 12.50 euro nu ook een mooi fanshirt te koop, zolang de voorraad strekt.

bestelformulier fanshirt

Commissie

Sujeet Bhageloe
Voorzitter
waterpolo@polarbears.nl

Marjon Maat
Wedstrijdsecretariaat
waterpolosecretariaat@polarbears.nl

Vacature
Coördinator seniorenteams
seniorenteams@polarbears.nl

Edgar Adriaanse
Coördinator jongens o15 en o17
jongens@polarbears.nl

Rixt Vellinga
Coördinator meisjes o15 en o17
meisjes@polarbears.nl

Niels Krautscheid
Coördinator jeugd o13
jeugdo13@polarbears.nl

Colin Bongers
Coördinator jeugd onder 11
jeugdo11@polarbears.nl

Vacant
Coördinator onderhoud materialen


Hans Fuchs
Coördinator scheidsrechter
scheidsrechters@polarbears.nl

Hans Nieuwenburg
algemeen lid


Het laatste nieuws

19/06/2024

BLOG: Synchroonzwemmen, Hoe Werkt Het Precies?

  Als moeder van een fanatieke waterpoloster bij Polar Bears, breng ik veel tijd door aan de kant van het zwembad. Daar zie ik vaak de synchroonzwemmers trainen en lees ik in ons clubblad, het Berenvelletje, over hun fantastische prestaties....

16/06/2024

WJK U16 jongens

Kimi is vandaag met Jong Oranje U16 vertrokken naar Malta voor het WJK. De uitslagen zijn te volgen op de website van World Aquatics en de livestream op de Youtube pagina van World Aquatics. Link 1e wedstrijd Speelschema: Dinsdag 18 juni om 19.00...

12/06/2024

Lola Moolhuijzen maakt overstap naar Griekse topclub Vouliagmeni

International Lola Moolhuijzen komt volgend seizoen uit voor de Griekse topclub Vouliagmeni. Voor het 19-jarige toptalent, die opgroeide en debuteerde bij Polar Bears, is de tijd aangebroken voor een volgende stap in haar carrière. Moolhuijzen schaart zich met de overstap...

https://www.basketballplayershop.com, https://www.cavaliersplayeronline.com, https://www.warriorsplayeronline.com, https://www.collegeplayersshop.com, https://www.collegebasketball-online.com, https://www.celticsplayershop.com, https://www.bullsplayershop.com, https://www.heatplayershop.com, https://www.bucksplayershop.com, https://www.knicksplayershop.com, https://www.76ersplayershop.com, https://www.nuggetsplayershop.com, https://www.clippersplayershop.com, https://www.lakersplayershop.com, https://www.grizzliesplayershop.com, https://www.sunsplayershop.com, https://www.kingsplayershop.com, https://www.jazzplayershop.com, https://www.jordangearonline.com