Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Waterpolo

seizoen 2022-2023

Team-indeling seizoen 2022-2023 (laatste update 24-08-2022)
Wedstrijdplanning 22/23 alle teams. (laatste update 21-08-2022)
Trainingstijden De Peppel vanaf 29 augustus 2022 (laatste update 18-08-2022)
Juryrooster sept t/m dec (laatste update 01-09-2022)

 

Algemene informatie

Polar Bears staat o.a. bekend om het topwaterpolo. De dames, heren, jongens en meiden onder 17 (B-jeugd) en onder de 15 (C-jeugd) spelen in de nationale Eredivisie.

De dames zijn al 7x landskampioen geworden, waaronder de laatste twee seizoenen. In het succesvolle seizoen 2021-2022 hebben zij zelfs ‘de treble’ binnengehaald: supercup, landskampioen en beker. De heren werden al 8 keer nationaal kampioen. In seizoen 2021-2022 waren ze met een zilveren plek en drie sensationele finalewedstrijden dicht bij een nieuwe landstitel. Ook bij de jeugd zijn al diverse landstitels gewonnen.

Naast dat wij als vereniging op hoog niveau spelen, hebben ook in de breedtesport teams die op verschillende niveau’s spelen. Zo kun je altijd op verschillende niveau’s terecht. Bij de mini’s kun je al vanaf 5 jaar kennismaken met waterpolo en daarna groei je door. Diploma A en B zijn wel vereist.

Wil je niets missen van de wedstrijden van je favoriete Polar Bears teams? Download dan de KNZB waterpolo app en blijf live op de hoogte van alle speelschema’s, uitslagen, standen etc. Op vertoon van je ledenpas kun je ook altijd gratis komen kijken bij een thuiswedstrijd van de dames en heren in de eredivisie. Daarnaast zijn deze wedstrijden vaak te volgen via Polar Bears LIVE.

GRATIS PROEFLES MINIPUPILLEN

Heb jij je zwemdiploma’s en vind je het nog steeds erg leuk om te zwemmen? Kom dan bij de mini’s van Polar Bears! Dan leren wij je nóg beter zwemmen en de eerste waterpolobeginselen. Je leert borstcrawl en rugcrawl, duiken, springen, gooien met een bal en nog veel meer. We spelen ook af en toe wedstrijdjes. Ben je tussen de 5 en 10 jaar oud, kom dan meedoen. De mini’s trainen elke dinsdag en vrijdag 18:00 uur tot 19.00 uur in het kleine badje van De Peppel. De lessen worden gegeven door Lia Vermeer en Marcel Slings.
Wil je bij het aanmelden voor de proefles even je leeftijd vermelden.

Jeugd

Bij Polar Bears kan waterpolo gespeeld worden door jong en oud. Meisjes en jongens kunnen met waterpolo beginnen, vanaf 5 jaar.  Je moet wel je zwemdiploma A en (bijna) B hebben. Als je jonger dan 9 jaar bent, start je bij de mini’s. In deze groep leer je op een speelse manier de basisvaardigheden van waterpolo. Daarna zijn de jeugdteams verdeeld in de leeftijdscategorieën onder 11, onder 13, onder 15 en onder 17 jaar. Dit grote aantal jeugdteams komt wekelijks uit in regionale en/of landelijke competities.

RWPS en RTC waterpolo Ede

Jonge, ambitieuze waterpolo spelers en speelsters wordt van harte aanbevolen om ook eens te kijken bij de regionale waterpolo school Oost (RWPS) en het regionaal trainingscentrum RTC waterpolo Ede. Deze programma’s maken geen onderdeel uit van Polar Bears maar zijn een belangrijke ondersteuning wanneer je de ambitie hebt om je verder te ontwikkelen op topsport niveau. Veel van onze sporters die nu op het hoogste niveau spelen, hebben deze extra trainingen gevolgd en/of zijn nu zelf trainer bij deze programma’s.

Wedstrijd officials

De waterpolo wedstrijden staan onder begeleiding van enthousiaste scheidsrechters, die vanuit de KNZB worden opgeleid. Bij alle thuiswedstrijden is er ook een jury nodig. Om te kunnen jureren heb je een diploma basis-scheidsrechter nodig (bSR). Alle competitie spelende waterpolo leden vanaf 16 jaar worden geacht deze cursus te volgen. Ook ouders die interesse hebben om jury lid te worden zijn welkom. De jurydiensten worden aan het begin van het seizoen ingedeeld door de waterpolo secretaris en je kunt onderling ruilen.

Kleding

Polar Bears kleding kun je online bestellen bij Seles Sportwear:

Naar de webshop

 

Commissie

Sujeet Bhageloe
Voorzitter
waterpolo@polarbears.nl

Marjon Maat
Wedstrijdsecretariaat
waterpolosecretariaat@polarbears.nl

Vacature
Coördinator seniorenteams
seniorenteams@polarbears.nl

Edgar Adriaanse
Coördinator jongens o15 en o17
jongens@polarbears.nl

Rixt Vellinga
Coördinator meisjes o15 en o17
meisjes@polarbears.nl

Niels Krautscheid
Coördinator jeugd o13
jeugdo13@polarbears.nl

Colin Bongers
Coördinator jeugd onder 11
jeugdo11@polarbears.nl

Roel Oort
Coördinator onderhoud materialen
materialen@polarbears.nl

Hans Fuchs
Coördinator scheidsrechter
scheidsrechters@polarbears.nl

Hans Nieuwenburg
algemeen lid


Het laatste nieuws

03/08/2022

Polar Bears haalt met jeugdinternational Backer nieuw keeperstalent en opvolger van gestopte Koenders binnen

Lisa Backer speelt komend seizoen voor de vrouwenploeg van Polar Bears. De 17-jarige keepster komt over van ZVL-1886 Center, waar ze haar volledige jeugdopleiding doorliep. Backer is de opvolger van Joanne Koenders (25), die na afgelopen seizoen met drie...

27/07/2022

Fleurien Bosveld en Kas te Riele maken toptransfer naar buitenland

De sterke optredens van Fleurien Bosveld en Kas te Riele dit seizoen heeft het tweetal een transfer opgeleverd naar een buitenlandse topcompetitie. Bosveld gaat spelen voor CN Terrassa in Spanje, Te Riele stapt over naar VK Primorje uit Kroatië.  Te...

foto collage 75 jaar polar bears 30/06/2022

Hoort, zegt het voort

Hoort, zegt het voort en meld je bij de Buitenzorg poort! Aanstaande zaterdag is het zover, dan vieren we ons 75+1 jarig jubileumfeest. We hebben er lang op moeten wachten en we gaan er een leuk feest van maken. Hieronder vind je...