Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Waterpolo

Trainingstijden

Trainingstijden vanaf 30 augustus (de Peppel)

Team indeling 2021-2022

Team indeling 2021-2022 (download)

Polar Bears staat o.a. bekend om het topwaterpolo. De dames, heren, jongens en meiden onder 17 en de jongens onder de 15 spelen in de nationale Eredivisie.

In alle jeugdklasse’s zijn diverse landtitels gewonnen.

Tijdens het laatste jeugd NK (2018-2019) werden de jongens onder de 15 Nederlands kampioen.

De heren werden al 8 keer nationaal kampioen. In maart 2016 heren 1 de KNZB-beker, een uniek moment omdat Polar Bears toen 70 jaar bestond. Afgelopen mei tijdens het 75 jubileum jaar wonnen de dames voor de 6e keer de beker als nationaal kampioen.

Naast dat wij als vereniging op hoog niveau spelen, hebben we in alle jeugdklasses teams op verschillende niveau’s spelen. Bij de mini’s kan je kennismaken met waterpolo en daarna groei je door. Vanaf 5 jaar kun je al bij ons terecht.

Wil je niets missen van de wedstrijden van je favoriete Polar Bears teams? Download dan de KNZB waterpolo app en blijf live op de hoogte van alle speelschema’s, uitslagen, standen etc.

GRATIS PROEFLES MINIPUPILLEN

Heb jij je zwemdiploma’s en vind je het nog steeds erg leuk om te zwemmen? Kom dan bij de mini’s van Polar Bears! Dan leren wij je nóg beter zwemmen en de eerste waterpolobeginselen. Je leert borstcrawl en rugcrawl, duiken, springen, gooien met een bal en nog veel meer. We spelen ook af en toe wedstrijdjes. Ben je tussen de 5 en 10 jaar oud, kom dan meedoen. De mini’s trainen elke dinsdag en vrijdag 18:00 uur tot 19.00 uur in het kleine badje van De Peppel. De lessen worden gegeven door Lia Vermeer en Marcel Slings.
Wil je bij het aanmelden voor de proefles even je leeftijd vermelden.

Jeugd

Bij Polar Bears kan waterpolo gespeeld worden door jong en oud. Meisjes en jongens kunnen met waterpolo beginnen, vanaf 5 jaar.  Je moet wel je zwemdiploma A en (bijna) B hebben. Als je jonger dan 9 jaar bent, start je bij de mini’s. In deze groep leer je op een speelse manier de basisvaardigheden van waterpolo. Daarna zijn de jeugdteams verdeeld in de leeftijdscategorieën onder 11, onder 13, onder 15 en onder 17 jaar. Dit grote aantal jeugdteams komt wekelijks uit in regionale en/of landelijke competities.

Sport High School waterpolo

Voor de jeugd in de middelbare school leeftijd is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de Sport High School (SHS) waterpolo. Vanaf seizoen 2020-2021 is de SHS toegankelijk voor alle middelbare scholieren uit de regio, ook als je bij een andere vereniging zwemt!

Kleding

Polar Bears kleding kun je online bestellen bij Seles Sportwear:

Naar de webshop

Wedstrijd officials

De waterpolo wedstrijden staan onder begeleiding van enthousiaste scheidsrechters, die vanuit de KNZB worden opgeleid. Bij alle thuiswedstrijden is er ook een jury nodig. Om te kunnen jureren heb je een W-official diploma nodig. Alle competitie spelende waterpolo leden vanaf 16 jaar worden geacht deze cursus te volgen op kosten van Polar Bears. Ook ouders die interesse hebben om jury lid te worden zijn welkom. Voor hen geldt wel een kleine bijdrage in de kosten in de vorm van een algemeen lidmaatschap tegen gereduceerd tarief. De jury wordt ingedeeld door de waterpolo secretaris en je kunt onderling ruilen.

Commissie

Sujeet Bhageloe
Voorzitter
waterpolo@polarbears.nl

Korrie Vlig
Wedstrijdsecretariaat
waterpolosecretariaat@polarbears.nl

vacant

Carl de Kleijn
Coördinator seniorenteams
seniorenteams@polarbears.nl

Vacature
Coördinator jongens o15 en o17
jongens@polarbears.nl

Roel Oort
Coördinator meisjes o15 en o17
meisjes@polarbears.nl

Niels Krautscheid
Coördinator gemengd o15 en o17
gemengd@polarbears.nl

Sujeet Bhageloe
Coördinator jeugd onder 13
jeugdo13@polarbears.nl

Colin Bongers
Coördinator jeugd onder 11
jeugdo11@polarbears.nl

Roel Oort
Coördinator onderhoud materialen
materialen@polarbears.nl

Hans Fuchs
Coördinator scheidsrechter
scheidsrechters@polarbears.nl

Sujeet Bhageloe
Coördinator Sport High School
shs@polarbears.nl

Het laatste nieuws

01/12/2021

Wedstrijden waterpolo en synchroonzwemmen

Beste leden, Het seizoen leek zo goed te beginnen, we konden weer trainen als vanouds en ook de wedstrijden namen ons weekend weer in beslag. Tot vorige week, toen er vanuit de overheid weer harde maatregelen werden aangekondigd in de strijd...

23/11/2021

Drie keer raak voor winnend Polar Bears

Polar Bears heeft een uitstekend weekeinde afgesloten met drie overwinningen. De heren versloeg op zaterdag Het Ravijn (8-7) en een dag later Waterpolo Den Haag (12-6). De dames hadden het lastig met Het Ravijn, maar won alsnog: 12-10. De berinnen...

16/11/2021

Dames naderen koplopers

De opmars van de dames van Polar Bears krijgt steeds meer gestalte. De ploeg begon moeizaam mede dankzij veel afwezigen vanwege diverse eindrondes van Jong Oranje. Maar met nog vier speelrondes te gaan voor de winterstop is de ploeg...