Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Dames winnen KNZB beker

10/05/2022

Zondag 8 mei wonnen de dames van Polar Bears de KNZB Beker. Voor Polar Bears betekende dat de ‘treble’.

Na de Supercup en de landstitel sleepte Polar Bears in het Hofbad in Den Haag ook de KNZB Beker binnen. Een unieke prestatie, want nooit eerder in de Edese clubgeschiedenis won het team de drie Nederlandse hoofdprijzen in één seizoen. Tegen ZV De Zaan (ook al de verliezer in de andere finales) was het lang spannend.

Na de eerste periode stond het 2-2 en sloeg Polar Bears een gaatje via Lola Moolhuijzen (strafworp) en een mooi doelpunt van Jill Oort. Maar in de derde periode toonde ZV De Zaan veerkracht. Jessie van der Kamp bracht de Zaanse ploeg met twee goals op rij terug in de wedstrijd (4-4). De derde treffer van Moolhuijzen zorgde er alsnog voor dat de Berinnen met een kleine voorsprong de laatste periode ingingen. Daarin toonde de ploeg van Koen de Weerd haar klasse. Storm Willemsen (2x), Fleurien Bosveld en Feline Voordouw (mooie backhand) zetten met een kleine drie minuten op de klok een veilige marge op het bord (4-9). Dichterbij 6-9 kwam ZV De Zaan niet meer.

De Weerd genoot van de derde prijs in z’n debuutjaar als hoofdcoach: “Het was een hele mooie finale. Lang ging het gelijk op. De Zaan speelde ook een goede wedstrijd. Gelukkig konden we in de laatste periode een gaatje slaan en deze ook vasthouden.”

ZV De Zaan – Polar Bears: 6-9
Periodestanden: 2-2, 0-2, 2-1, 2-4
Doelpunten ZV De Zaan: Maxine Schaap 3, Jessie van der Kamp 2, Bente Rogge 1.
Doelpunten Polar Bears: Lola Moolhuijzen 3, Storm Willemsen 2, Fleurien Bosveld 2, Jill Oort 1, Feline Voordouw 1.

Bron: waterpolo.nl
Foto: Orange pictures

https://www.basketballplayershop.com, https://www.cavaliersplayeronline.com, https://www.warriorsplayeronline.com, https://www.collegeplayersshop.com, https://www.collegebasketball-online.com, https://www.celticsplayershop.com, https://www.bullsplayershop.com, https://www.heatplayershop.com, https://www.bucksplayershop.com, https://www.knicksplayershop.com, https://www.76ersplayershop.com, https://www.nuggetsplayershop.com, https://www.clippersplayershop.com, https://www.lakersplayershop.com, https://www.grizzliesplayershop.com, https://www.sunsplayershop.com, https://www.kingsplayershop.com, https://www.jazzplayershop.com, https://www.jordangearonline.com