Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Polar Bears kroont zich opnieuw tot landskampioen

29/03/2022

De dames van Polar Bears hebben afgelopen zaterdag de landstitel geprolongeerd. Nadat de eerste wedstrijd tegen ZV De Zaan gewonnen werd (7-5), werd De Zaan in Ede overklast: 11-2. Zelden werd een finale zo overtuigend gewonnen als door de Edese ploeg, waarmee de achtste landstitel in de historie werd bijgeschreven. 

In de competitie hadden de berinnen nog negen punten minder behaald dan de Zaankanters, maar werd de ploeg in drie van de vier ontmoetingen wel verslagen. Ook op vrijdag had Polar Bears het beste van het spel. Via Laura Schinkel en Lola Moolhuijzen liep Polar Bears in de laatste periode uit tot 4-6. De Zaan kwam uit een overtalsituatie nog wel terug tot 5-6, maar Feline Voordouw bepaalde de eindstand op 5-7. Vooral verdedigend zat de zaak potdicht.

De tweede wedstrijd, in een volle Peppel, was eenrichtingsverkeer. Fleurien Bosveld, Jill Oort en Moolhuijzen brachten Polar Bears op een comfortabele 6-2 voorsprong. In de laatste periode kwam De Zaan niet meer tot scoren en voerde Polar Bears de productie in hoog tempo verder op. Zelfs keepster Joanne Koenders wist het net aan de overkant te vinden. Bosveld zette vijftig seconden voor tijd de 11-2 op het bord, waarna de champagneflessen konden worden ontkurkt en het feest in De Peppel losbarstte.

Zo zet Polar Bears de dominantie in de eredivisie verder voort. De club behaalde vijf finales op rij, waarvan de laatste drie gewonnen gingen.

Heren sluiten competitie af als vijfde
Met een spectaculaire 16-16 tegen ZV De Zaan heeft de mannenploeg de reguliere competitie afgesloten op de vijfde plek. In het spektakelstuk werden de periodestanden gelijk verdeeld: 4-4, 5-5, 4-4 en 3-3. Kas te Riele was met zes treffers het meest trefzeker. Wrange bijsmaak voor de beren is dat de ploeg in de afgelopen weken op koers was voor een plek bij de eerste vier. Uitglijders tegen laagvliegers PSV en ZPB zorgden voor onnodig puntenverlies en dus een vijfde stek.

Door het gelijkspel werden de beren op de ranglijst nog voorbijgestreefd door GZC Donk, wat in de aankomende play-offs gelijk de eerste tegenstander zal worden. De ploeg heeft dit seizoen wisselende statistieken tegen de regerend landskampioen. In eigen huis werden de Gouwenaren onlangs met 11-10 geklopt. In oktober vorig jaar werd er met 11-9 verloren.

Vorig seizoen baarde GZC Donk opzien door de reguliere competitie als zevende af te sluiten en zich alsnog te kronen tot landskampioen.

Vrijdag 25 maart
ZV De Zaan – Polar Bears 5-7
Periodestanden: 3-3, 0-1, 1-1, 1-2
Doelpuntenmakers Polar Bears: Lola Moolhuijzen 2, Storm Willemsen 2, Laura Schinkel, Feline Voordouw, Fleurien Bosveld.

Zaterdag 26 maart
Polar Bears – ZV De Zaan 11-2
Periodestanden: 2-1, 1-0, 3-1, 5-0
Doelpuntenmakers Polar Bears: Lola Moolhuijzen 3, Fleurien Bosveld 3, Jill Oort 2, Nienke Vermeer, Joanne Koenders, Feline Voordouw.

ZV De Zaan – Polar Bears 16-16
Periodestanden: 4-4, 5-5, 4-4, 3-3
Doelpuntenmakers Polar Bears: Kas te Riele 6, Lars ten Broek 5, Sam Kunz 2, Guus Wolswinkel, Jens Wijgers, Kay Zittersteijn.