Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Beren en Berinnen in Oranje

21/07/2018

Momenteel is het EK Waterpolo in volle gang in Barcelona. De waterpolodames – met ‘onze’ Berin Iris Wolves in de ploeg – zijn nog steeds in de race voor de poulewinst. Bij een zege op Griekenland (zaterdag 20.30 uur) speelt Oranje maandag in de kwartfinale tegen een relatief ‘lichte’ tegenstander uit de andere poule in de kwartfinale. Speelt Nederland gelijk tegen de Grieken of wordt er verloren, dan wacht een veel zwaardere opgave tegen Spanje, Rusland of Hongarije voor een plek bij de laatste vier.

De waterpolomannen – met de Beren Eelco Wagenaar en Ruud van der Horst – gaven de wereldtoppers Kroatië (8-15) en Griekenland (7-12) goed partij, maar die leverden helaas geen punten op. De laatste poulewedstrijd tegen Turkije werd vrijdag wel gewonnen en daardoor is Oranje sowieso zeker van een plaats in de top-12. Er zit wellicht nog meer in, maar dan is er zondag in de achtste finale (17.00 uur) wel een mega-stunt nodig tegen vice-wereldkampioen Hongarije.

Wij wensen Iris, Ruud en Eelco veel succes in het vervolg van het EK! Zij weten zich gesteund door veel Nederlanders op de tribune, waaronder ook een aantal leden van Polar Bears.

Maar ook de thuisblijvers hoeven niets van dit EK te missen:
– Alle Nederlandse wedstrijden zijn via een livestream te volgen op www.nos.nl (met NL commentaar).
– Kun je de NOS-site door een ‘geoblock’ niet bereiken, dan biedt de website www.len.eu uitkomst. Hier zijn ALLE EK-wedstrijden live te zien.
– Live updates via het twitterkanaal @waterpoloNL.
– De website www.waterpolo.nl (+social media) voor dagelijkse verslagen, video-interviews en sfeerreportages.

Uiteraard wenst Polar Bears ook alle andere Beren en Berinnen die deze zomer met Jong Oranje aan toernooien meedoen, heel veel succes!

Foto’s: Beeldboot/Gertjan Kooij (Waterpolo.nl)