Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Berinnen brengen koploper De Zaan eerste nederlaag toe

02/11/2021

Met eindelijk weer een volledige selectie liet Polar Bears zien dat het een ploeg is om rekening te houden, ondanks de jeugdige leeftijd. In Zaandam won de ploeg met 6-5 van koploper ZV De Zaan, dat nog geen punt had verloren dit seizoen. Eerder wonnen de berinnen met dezelfde cijfers in strijd om de Supercup.

Trainer Koen de Weerd kon lange tijd niet beschikken over een vijftal jeugdinternationals. ‘Nu iedereen erbij is kunnen we weer meedoen met de bovenste ploegen’ had de winnende coach gezien. Lola Moolhuijzen, een van de teruggekeerde speelsters, scoorde twee minuten voor het einde de winnende treffer.

De mannenploeg van Polar Bears kwam net tekort tegen landskampioen GZC Donk. De wedstrijd bleef met 8-8 tot in de laatste periode spannend. Daarin wisten de Gouwenaren net een gaatje te vinden tot 10-8 en was het Edese verzet gebroken. Sam Kunz blonk net als een week eerder uit met vijf treffers op zijn naam.

Zaterdag 30 oktober
ZV De Zaan – Polar Bears 5-6
Periodestanden: 2-2, 2-1, 1-2, 0-1
Doelpuntenmakers Polar Bears: Storm Willemsen 2, Feline Voordouw 2, Laura Schinkel, Lola Moolhuijzen.

Widex GZC Donk – Polar Bears 11-9
Periodestanden: 1-3, 2-1, 4-3, 4-2
Doelpuntenmakers Polar Bears: Sam Kunz 5, Marnick Snel 2, Tarik Scherrenburg, Jens Wijgers.

Foto: Mark Gunnink

https://www.basketballplayershop.com, https://www.cavaliersplayeronline.com, https://www.warriorsplayeronline.com, https://www.collegeplayersshop.com, https://www.collegebasketball-online.com, https://www.celticsplayershop.com, https://www.bullsplayershop.com, https://www.heatplayershop.com, https://www.bucksplayershop.com, https://www.knicksplayershop.com, https://www.76ersplayershop.com, https://www.nuggetsplayershop.com, https://www.clippersplayershop.com, https://www.lakersplayershop.com, https://www.grizzliesplayershop.com, https://www.sunsplayershop.com, https://www.kingsplayershop.com, https://www.jazzplayershop.com, https://www.jordangearonline.com