Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Berinnen in slotseconden naar winst

30/01/2023

Even leken de dames van Polar Bears tegen het eerste puntenverlies van het jaar aan te lopen, maar in de slotseconden – 15 tellen voor het einde – bezorgde Laura Schinkel haar ploeg alsnog de zege. In Utrecht gingen de berinnen er dankzij de late treffer met een 11-10 zege vandoor.

Tegen UZSC werd de voorsprong regelmatig afgewisseld, al had de thuisploeg tot drie keer toe een voorsprong van twee doelpunten te pakken. De jonge ploeg van Polar Bears hield het hoofd echter koel. Bij het fluitsignaal hadden ze een krappe zeven minuten op voorsprong gestaan, UZSC ruim het dubbele daarvan. Midvoor Feline Voordouw werd topscorer met drie treffers.

De heren kenden een eenvoudige wedstrijd tegen PSV. Een walk-over dreigde toen de beren in de tweede periode al 10-0 voorstonden. Het vervolg was een stuk minder spectaculair en kabbelde voort naar een 15-7 eindstand.

Zaterdag 28 januari
UZSC – Polar Bears 10-11
Periodestanden: 2-0, 1-4, 5-3, 2-4)
Doelpuntenmakers Polar Bears: Feline Voordouw 3, Lola Moolhuijzen 2, Storm Willemsen 2, Nina van de Geijn, Laura Schinkel, Silvanne Slot, Jill Oort.

Polar Bears – PSV 15-7
Periodestanden: 6-0, 4-1, 2-3, 3-3
Doelpuntenmakers Polar Bears: Lars ten Broek 4, Benedek Szöke 3, Ruud van der Horst 2, Sam Kunz 2, Marnick Snel, Sjors de Kater, Guus Wolswinkel, Sander Roels.

Foto: Mark Gunnink