Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Brigit Mulder vertrekt naar de States

10/11/2017

Vanaf januari maakt Brigit Mulder de overstap naar ‘California Golden Bears’, de waterpolovereniging van de University of California Berkeley. Mulder heeft een scholarship aangeboden gekregen, waarmee ze topsport en studie perfect kan combineren.

Het contact ontstond na het WJK van vorig jaar in Nieuw-Zeeland. Haar nieuwe coach Coralie Simmons was op dat toernooi assistent-coach van de Amerikaanse jeugdploeg. “Er was interesse en hebben veelvuldig contact gehouden. Ik heb een aantal Skype-gesprekken gehad, een aantal toelatingstesten moeten doen en veel papierwerk in orde gemaakt.” De Amerikaanse competitie is een van der sterksten ter wereld. Het nationale team herbergt uitsluitend speelsters uit de eigen competitie en veroverden op de laatste twee WK’s en Olympische Spelen goud. “Deze combinatie van topsport en studie vind je nergens anders dan in de VS. Dat is erg belangrijk voor me geweest. Studie staat voorop en op deze manier is het perfect te combineren.”

Als veertienjarige kwam Mulder over van ZPC Nunspeet. Met Polar Bears veroverde ze het Nederlands Kampioenschap onder de 17 jaar en werd afgelopen seizoen als een van de steunpilaren van het eerste team, tweede van Nederland.

Met Mulder staat het aantal Nederlanders in de Amerikaanse competitie op zeven, veelal leeftijdsgenoten. “Vroeger wilde ik graag naar het buitenland, dat werd daarna minder omdat ik het gevoel had in Nederland nog veel te kunnen leren en ik het fijn vind om hier te zijn.” Toch kwam het gevoel sterk terug om deze uitdaging aan te gaan. “Afgelopen zomer waren we met het Nederlands team veel bij elkaar. Dan praat je er veel over en hoorde ik uitsluitend positieve verhalen.” Haar nieuwe vereniging draagt de naam van ‘California Golden Bears’, dat moet de overstap makkelijker maken vanaf Polar Bears. “Dat zei ook iedereen. Dan blijf je nog wel steeds een beer”, besluit ze lachend.

De geschiedenis van waterpolo binnen de ‘California Golden Bears’ is eindeloos. Het herenteam begon al in 1918 en veroverde veertien nationale kampioenschappen. De meeste titels binnen de universiteit. Dameswaterpolo werd in 1996 opgestart en won sindsdien twee ‘conference championships’. De huidige hoofdcoach Coralie Simmons, veroverde zilver op de Spelen van Sydney in 2000.

Foto: Gunnink Fotografie

https://www.basketballplayershop.com, https://www.cavaliersplayeronline.com, https://www.warriorsplayeronline.com, https://www.collegeplayersshop.com, https://www.collegebasketball-online.com, https://www.celticsplayershop.com, https://www.bullsplayershop.com, https://www.heatplayershop.com, https://www.bucksplayershop.com, https://www.knicksplayershop.com, https://www.76ersplayershop.com, https://www.nuggetsplayershop.com, https://www.clippersplayershop.com, https://www.lakersplayershop.com, https://www.grizzliesplayershop.com, https://www.sunsplayershop.com, https://www.kingsplayershop.com, https://www.jazzplayershop.com, https://www.jordangearonline.com