Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Dames 2 winnaar ManMeer!-Cup

18/04/2017

In Heerenveen is Dames 2 er voor het eerst in geslaagd om de Man-Meer!-Cup te veroveren. In een finale, die nooit een finale was, werd Het Y met maar liefst 18-2 verslagen. Halverwege stond het al 10-1 in het voordeel van de berinnen. Simone van de Kraats werd topscorer met zes doelpunten.

Na afloop stond de winnende coach Vivian Sevenich waterpolo.nl te woord. “We hadden ons best goed voorbereid op de wedstrijd tegen Het IJ. We hadden van tevoren een video bekeken en de gegevens in Sportlink geïnterpreteerd wat betreft de doelpuntenmakers. Maar we zijn toch vooral uitgegaan van onze eigen kracht.” Toch was het een makkie. “Uiteindelijk wel, maar je weet vooraf nooit hoe onze jonge meiden zouden reageren op de impact van zo’n finale, de druk, het aantal toeschouwers, enzovoort. Maar dat ging allemaal prima.”

Wie het winnende team bekijkt, denkt meteen aan een veredeld jeugdteam. “Klopt. We hebben drie speelsters van 23 en de rest is allemaal 16, 17 jaar. Anouk Butz speelde vandaag haar laatste wedstrijd, Simone van der Kraats, Nina ten Broek en Cynthia Mulder spelen ook regelmatig mee in het eerste team. Veel meiden spelen ook voor Jong Oranje-selecties.”

“Dit seizoen was mijn eerste jaar als dames 2-coach. Het is me reuze goed bevallen. We hebben in de competitie wat wisselvallig gespeeld, maar dat had ook te maken met speelsters, die regelmatig mee moesten met dames 1. Maar ik vind het hartstikke leuk om te doen. Ik heb ook wel ambities om verder te gaan in het trainersvak. Ik doe intussen ook een trainerscursus,” vertelt de international, die het grootste gedeelte van het seizoen geblesseerd was, met veel enthousiasme in de ogen. Wie op internet/facebook de commentaren leest op de jeugdclinics, die ze gegeven heeft her en der in het land, weet dat we te maken hebben met een topcoach in de dop.

Het Y 1 – Polar Bears 2  2-18
Periodestanden: 1-5, 0-5, 1-2, 0-6
Scheidsrechters: Van Slingerland en De Zwart
Doelpunten Het Y: Eva Meeuwesse en Merel de Jong
Doelpunten Polar Bears: Simone v/d Kraats 5, Celine Hendriks 3, Nina ten Broek 2, Marije Hekhuis 2, Cynthia Mulder 2, Demi Jonkers 2, Charlie Nieuwenburg en Lotte Slings.