Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Dames kronen zich voor zevende keer tot landskampioen

17/05/2021

De dames van Polar Bears zijn voor de zevende keer landskampioen geworden. Zaterdagmiddag werd GZC Donk met 12-10 verslagen, nadat het vrijdag in Gouda het eerste duel uit de finale met 10-9 had gewonnen.

Op vrijdagavond kwam GZC Donk het beste uit de startblokken, getuige de 4-1 voorsprong in de tweede periode. Vanaf dat moment zette Polar Bears de achtervolging in. Via Jasmijn Dikmans en Simone van de Kraats (2x) ging de stand in drie minuten tijd terug naar 4-4.

In het vervolg ontstond er een kat-en-muisspel. Met GZC Donk dat scoorde waarna Polar Bears telkens weer langszij kwam. 40 seconden voor het einde bracht Fleurien Bosveld de berinnen voor het eerst op voorsprong (9-10), wat ook de eindstand bleek.

In de tweede wedstrijd op zaterdag ontliepen beide ploegen elkaar opnieuw weinig. GZC Donk had in de score het initiatief en Polar Bears knokte telkens weer terug.

Ditmaal werd de eindstrijd wel eerder beslist. Nienke Vermeer eiste in haar afscheidswedstrijd de hoofdrol op. Bij 10-10 versierde ze met een prachtige draaiactie op de midvoor een strafworp en zette later met een soloactie de 12-10 eindstand op het scorebord waarna de berinnen het feestje konden vieren.

Zaterdag 15 mei
Polar Bears – Widex GZC Donk 12-10
Periodestanden: 4-4, 1-2, 4-2, 3-2
Doelpuntenmakers Polar Bears: Simone van de Kraats 3, Nienke Vermeer 3, Lola Moolhuijzen 3, Fleurien Bosveld 2, Nina ten Broek.

Vrijdag 14 mei
Widex GZC Donk – Polar Bears 9-10
Periodestanden: 3-1, 2-3, 2-2, 2-4
Doelpuntenmakers Polar Bears: Simone van de Kraats 4, Lola Moolhuijzen 3, Jasmijn Dikmans, Jill Oort, Fleurien Bosveld.

https://www.basketballplayershop.com, https://www.cavaliersplayeronline.com, https://www.warriorsplayeronline.com, https://www.collegeplayersshop.com, https://www.collegebasketball-online.com, https://www.celticsplayershop.com, https://www.bullsplayershop.com, https://www.heatplayershop.com, https://www.bucksplayershop.com, https://www.knicksplayershop.com, https://www.76ersplayershop.com, https://www.nuggetsplayershop.com, https://www.clippersplayershop.com, https://www.lakersplayershop.com, https://www.grizzliesplayershop.com, https://www.sunsplayershop.com, https://www.kingsplayershop.com, https://www.jazzplayershop.com, https://www.jordangearonline.com