Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Dames lopen in slotfase uit en pakken gedeelde koppositie

16/03/2021

Makkelijk ging het niet, maar de dames boekten uiteindelijk een ruime zege tegen laagvlieger De Ham. In de Peppel werd het 17-8. De heren gingen op bezoek bij UZSC en gingen met 8-12 onderuit.

De dames leken een makkelijke middag tegemoet gegaan in het eigen zwembad, tegen de nummer zes van de ranglijst De Ham. Maar de tegenstander stribbelde flink tegen. Na de vlot opgebouwde voorsprong van Polar Bears (7-3), haperde de motor enigszins en bleef De Ham blij tot 10-7 bij het ingaan van het laatste kwart.

Of het Polar Bears de overwinning schonk zullen we nooit weten, maar de keepster van De Ham moest het water verlaten met een liesblessure, waarna een speelster noodgedwongen het doel in moest. Vervolgens vlogen alle ballen erin en sloot Polar Bears alsnog af met een ruime zege.

Heren blijven lang bij
De heren hielden lange tijd gelijke tred met regerend landskampioen UZSC. Halverwege was de stand 4-4, waarna de Utrechtse ploeg uitliep naar 8-5. Dichterbij kwamen de beren niet meer. Lichtpunt voor de ploeg was dat ze enkele weken geleden nog met 13-4 kansloos werden weggevaagd.

Op de ranglijst neemt Polar Bears de negende plek in. De dames staan vierde, met een gelijk puntenaantal als koploper UZSC.

Zaterdag 13 maart
Polar Bears – De Ham 17-8
Periodestanden: 3-1, 4-2, 3-4, 7-1
Doelpuntenmakers Polar Bears: Lola Moolhuijzen 4, Simone van de Kraats 4, Storm Willemsen 4, Nina ten Broek 2, Laura Schinkel, Fleurien Bosveld, Aniek Roekevisch.

UZSC – Polar Bears 12-8
Periodestanden: 3-2, 1-2, 5-2, 3-2
Doelpuntenmakers Polar Bears: Tom de Weerd 4, Tarik Scherrenburg, Kas te Riele, Lars ten Broek, Rick Meijer.