Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Dames naar de halve finale

04/12/2018

De dames zijn hard op weg naar een nieuwe finaleplek om de nationale beker. Afgelopen zaterdag versloeg de ploeg het Utrechtse UZSC met 10-8. Na de 7-8 overwinning in de heenwedstrijd van twee weken eerder, genoeg voor kwalificatie.

Het wat het enige goede nieuws voor Polar Bears de afgelopen week. Op zaterdag kwam het bericht naar buiten dat de coach van het mannenteam, Jan-Bram van Luit opstapt. De visie van de oefenmeester uit Hilversum en de wensen van de spelersgroep, bleken in de praktijk te ver uit elkaar te liggen. Van Luit trad afgelopen zomer pas aan en is zodoende al na enkele maanden vertrokken.

Bij de competitiewedstrijd tegen landskampioen AZC traden Wim de Weerd en Mike van Beek op als interim-coaches. Dat zal tot aan de winterstop zo blijven. De Weerd heeft een lange historie als jeugdtrainer binnen de club. Van Beek beëindigde twee seizoenen geleden zijn waterpolocarrière na jaren in het eerste van Polar Bears te hebben gespeeld.

Hun debuut als hoofdcoaches ging met 12-16 verloren. Hoewel de beren wel enige tijd een vuist konden maken tegen de Alphense club, was de wedstrijd na drie periodes met een 7-13 tussenstand beslist. Tom de Weerd was namens de beren het meest trefzeker met vier treffers. Momenteel staat de ploeg op de vierde plek.

Komende zaterdag wacht voor Polar Bears de Gelderse derby tegen het Borculose Schuurman BZC, dat op een achtste plek staat. Voor de dames wacht een nieuw treffen tegen UZSC in de eigen Peppel. Ditmaal voor de competitie.

Foto: Gunnink Fotografie