Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Dames Nederlands kampioen

24/04/2018

In de Peppel hebben onze dames na een bloedstollende tweede finalewedstrijd, en een mogelijk nog spannendere penaltyserie, het zesde landskampioenschap in de historie van onze club veroverd. Na de 6-8 vrijdagavond in Leiden werd het in Ede 12-10. Nina ten Broek schoot de winnende strafworp binnen.

Net als het eerste duel lagen de twee ploegen zeer dicht bij elkaar. Met name verdedigend hadden Polar Bears en ZVL hun zaken zeer goed voor elkaar. Namens ZVL pakte Iefke van Belkum wederom de hoofdrol met drie treffers. Aan Polar Bears-kant was Simone van de Kraats verantwoordelijk voor vier doelpunten. Met 7-7 na vier periodes gingen strafworpen uitmaken of er een derde duel noodzakelijk was of dat Polar Bears er met de titel vandoor ging.

Nadat Nienke Vermeer de eerste penalty scoorde, was het uitgerekend Van Belkum die de eerste namens ZVL miste. In het restant gingen alle ballen erin, zij het dat de bal van Iris Wolves na een interceptie van keepster Jalou Venhelsuwé over de doellijn dreef. Het zwembad ontplofte toen de zeventienjarige ten Broek haar club de eerste landstitel sinds 2010 schonk.

Bekijk hier de fotoserie van de wedstrijd.
Bekijk hier de wedstrijd terug.
Klik hier voor een samenvatting.

Zaterdag 21 april
Polar Bears – ZVL-Tetteroo 12-10 (Reguliere speettijd 7-7)
Periodestanden: 2-2, 0-1, 2-1, 3-3 (4-2 Strafworpen)
Doelpuntenmakers Polar Bears: Simone van de Kraats 4, Nienke Vermeer 2, Luna de Vries.
Doelpuntenmakers ZVL: Iefke van Belkum 3, Marloes Cabout 2, Marianne de Groot, Rozanne Voorvelt.

Strafworpenserie
Nienke Vermeer (Polar Bears) 8-7
Iefke van Belkum (ZVL-Tetteroo) 8-7
Laura Schinkel (Polar Bears) 9-7
Marloes Cabout (ZVL-Tetteroo)  9-8
Simone van de Kraats (Polar Bears) 10-8
Roline Schuijt (ZVL-Tetteroo)  10-9
Iris Wolves (Polar Bears) 11-9
Rozanne Voorvelt (ZVL-Tetteroo)  11-10
Nina ten Broek (Polar Bears) 12-10

Vrijdag 20 april
ZVL-Tetteroo – Polar Bears 6-8
Periodestanden: 2-1, 1-5, 2-2, 1-0
Doelpuntenmakers ZVL: Malissa van Rijn 3, Marianne de Groot, Iefke van Belkum, Biurakn Hakhverdian.
Doelpuntenmakers Polar Bears: Iris Wolves 2, Simone van de Kraats 2, Nienke Vermeer 2, Marit Bergers, Anne Paardekooper.

https://www.basketballplayershop.com, https://www.cavaliersplayeronline.com, https://www.warriorsplayeronline.com, https://www.collegeplayersshop.com, https://www.collegebasketball-online.com, https://www.celticsplayershop.com, https://www.bullsplayershop.com, https://www.heatplayershop.com, https://www.bucksplayershop.com, https://www.knicksplayershop.com, https://www.76ersplayershop.com, https://www.nuggetsplayershop.com, https://www.clippersplayershop.com, https://www.lakersplayershop.com, https://www.grizzliesplayershop.com, https://www.sunsplayershop.com, https://www.kingsplayershop.com, https://www.jazzplayershop.com, https://www.jordangearonline.com