Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Dames onderuit in eerste echte topper

22/03/2021

De dames van Polar Bears hebben in de eerste echte topper van het seizoen een nederlaag tegen concurrent GZC Donk geleden. De Goudse ploeg, in de afgelopen jaren vaak een tegenstander in finales, was met 11-8 te sterk voor de berinnen.

De sportieve krachtmeting was ook een weerzien tussen de vele internationals die beide ploegen rijk zijn. Polar Bears had veel moeite met een van die internationals, keepster Debby Willemsz. De 26-jarige speelster stopte drie strafworpen, wat net het verschil was in de eindstand.

Met nog één duel te gaan in de reguliere competitie is de koppositie uit zicht voor Polar Bears, maar de ploeg is wel verzekerd van een plek bij de eerste vier. Dat levert in de play-offs het ‘thuisvoordeel’ op.

Vier punten voor de heren
De heren bekroonden een dubbel weekend bijna met twee overwinningen. Op zaterdag had de jonge ploeg geen kind aan De Ham, dat met maar liefst 18-3 opzij werd gezet. Kas te Riele werd met zes treffers topscorer.

Interessanter was het treffen op zondagmiddag tegen het geroutineerde ZPC Amersfoort. Polar Bears stond lang op achterstand maar knokte zich terug en leek op de overwinning af te stevenen. In de slotfase kwamen de Amersfoorters alsnog langszij en werd er 11-11 gespeeld. De heren staan op de zevende plek.

Zaterdag 20 maart
Widex GZC Donk – Polar Bears 11-8
Periodestanden: 3-1, 1-1, 2-2, 5-4
Doelpuntenmakers Polar Bears: Storm Willemsen 2, Jill Oort 2, Nina ten Broek, Laura Schinkel, Nienke Vermeer.

Polar Bears – De Ham 18-3
Periodestanden: 3-1, 8-2, 3-0, 4-0
Doelpuntenmakers Polar Bears: Kas te Riele 6, Tom de Weerd 3, Lars ten Broek 2, Tarik Scherrenburg 2, Marnick Snel, Rick Meijer, Sander Roels, Sjors de Kater, Jens Wijgers.

Zondag 21 maart
Polar Bears – ZPC Amersfoort 11-11
Periodestanden: 1-2, 3-5, 4-1, 3-3
Doelpuntenmakers Polar Bears: Kas te Riele 4, Lars ten Broek 3, Sander Roels 2, Tom de Weerd 2.

Foto: Gunnink Fotografie

https://www.basketballplayershop.com, https://www.cavaliersplayeronline.com, https://www.warriorsplayeronline.com, https://www.collegeplayersshop.com, https://www.collegebasketball-online.com, https://www.celticsplayershop.com, https://www.bullsplayershop.com, https://www.heatplayershop.com, https://www.bucksplayershop.com, https://www.knicksplayershop.com, https://www.76ersplayershop.com, https://www.nuggetsplayershop.com, https://www.clippersplayershop.com, https://www.lakersplayershop.com, https://www.grizzliesplayershop.com, https://www.sunsplayershop.com, https://www.kingsplayershop.com, https://www.jazzplayershop.com, https://www.jordangearonline.com