Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Dames Polar Bears na stunt finalist

25/04/2017

In een ongekend spektakelstuk hebben de vrouwen van Polar Bears zaterdagavond de finale van de playoffs om het landskampioenschap bereikt. Tegen alle verwachtingen in rekenden de Edese vrouwen al na twee duels af met regerend landskampioen ZVL.

Nadat er vrijdagavond met 7-9 werd gewonnen in Leiden, hadden de berinnen van Polar Bears aan een zege genoeg om zich voor de finale te plaatsen. ,,Voorafgaand aan de halve finales hadden we al het gevoel dat de druk bij ZVL lag”, zegt een glunderende Vivian Sevenich. ,,Wij hadden namelijk niets te verliezen en zij moesten maar laten zien dat ze daadwerkelijk beter waren dan ons.”

Dat liet ZVL al vroeg in de wedstrijd na, want in de eerste periode was het Polar Bears dat uiterst effectief met de kansen omging en verdiend op 3-2 voorsprong kwam. Het was Vivian Sevenich die na maanden blessureleed ook in deze wedstrijd twee treffers voor haar rekening nam. ,,Ik heb een schouderoperatie gehad, met een revalidatie van zes maanden. Om dan je bijdrage te kunnen leveren in zo’n jong team dat elke wedstrijd zichzelf verbetert, is geweldig”, zegt ze enthousiast.

Pure wil
Ook in de tweede periode waren het de Edese dames die het voortouw namen en benutte Brigit Mulder haar eerste van de in totaal drie te scoren vijfmeters. ZVL knokte zich ondanks enkele knappe reddingen van doelverdediger Joanne Koenders terug in de wedstrijd, waardoor de derde periode in De Peppel begon met een stand van 5-5.

,,Wat er gebeurde toen we op achterstand kwamen in de derde periode”, vertelt winnend coach Evangelos Doudesis. ,,Het was voor mij een cruciale fase in de wedstrijd. We raakten de concentratie namelijk kwijt, maar op een gegeven moment kwam de pure wil om te winnen bij de dames naar boven.” Mede door een rake vijfmeter van Brigit Mulder bleef de schade beperkt tot een 7-9 achterstand.

In de vierde periode rechtte Polar Bears haar rug en boog het de achterstand om in een 11-10 overwinning. ,,Onze reactie in de vierde periode was heel sterk en daarom hebben we verdiend gewonnen,” concludeert Doudesis, die zelf ook een spannende middag beleefde. ,,Ik ben er ook zeker van dat het vanaf de kant spannender is, dan vanuit het water.”

Koelbloedigheid
Na afloop van de wedstrijd staat Brigit Mulder, verantwoordelijk voor vijf Edese treffers, nog steeds na te genieten. ,,Ik ben gewoon een beetje sprakeloos. In het dagelijks leven ben ik niet zo koelbloedig,” refereert ze aan haar benutte vijfmeters. ,, Maar ik heb namens het team de taak om te scoren. Eigenlijk had ik geen plan, maar probeerde ik gewoon zo hard mogelijk te schieten. Alle doelpunten werden door het publiek even hard meegevierd als door ons zelf. Daar raak je natuurlijk nog gemotiveerder van.”

Finale
“We gaan als underdog de finale in. Tot het moment dat we alles gewonnen hebben blijven we bescheiden”, verzekert Doudesis. Ook Sevenich kan zich in de uitspraak van haar trainer vinden. ,,We zijn geen favoriet voor de finale, want de andere teams hebben dit seizoen bewezen dat ze misschien in de breedte iets meer te bieden hebben. Maar komende week hebben we opnieuw niets te verliezen en dat is een heerlijk gevoel.”

Bron: edestad.nl

https://www.basketballplayershop.com, https://www.cavaliersplayeronline.com, https://www.warriorsplayeronline.com, https://www.collegeplayersshop.com, https://www.collegebasketball-online.com, https://www.celticsplayershop.com, https://www.bullsplayershop.com, https://www.heatplayershop.com, https://www.bucksplayershop.com, https://www.knicksplayershop.com, https://www.76ersplayershop.com, https://www.nuggetsplayershop.com, https://www.clippersplayershop.com, https://www.lakersplayershop.com, https://www.grizzliesplayershop.com, https://www.sunsplayershop.com, https://www.kingsplayershop.com, https://www.jazzplayershop.com, https://www.jordangearonline.com