Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Dames starten seizoen met overwinning

09/10/2017

De start van het Eredivisieseizoen kende voor Polar Bears de gewenste uitkomst. In de Peppel werd Het Ravijn verslagen, na een vroege 0-3 achterstand. In de derde periode kwamen de berinnen voor het eerst langszij, vooral dankzij drie doelpunten van Simone van de Kraats.

Naderhand besliste Polar Bears de wedstrijd met twee treffers van Brigit Mulder en een 9-6 tussenstand. De wedstrijd eindigde op 10-8. Wat na afloop een compliment waard was van coach Evangelos Doudesis. “We begonnen niet scherp, lagen niet geconcentreerd in het water en dan sta je snel achter. Maar toch, het compliment is dat we altijd kalm blijven en vertrouwen op de kansen die komen. We willen altijd winnen, ten koste van alles. Dat klinkt simpel maar is zo enorm belangrijk.”

Luna de Vries maakte haar debuut voor Polar Bears, zij kwam afgelopen zomer juist over van Het Ravijn. Ze speelde een goede wedstrijd volgens Doudesis. “Een prima debuut. Ze had de juiste mindset om te spelen, zonder al teveel sentimenten. Ze heeft nog tijd nodig om te wennen aan onze spelsystemen. Maar die tijd hebben we en gunnen we haar ook.”

De eerstvolgende wedstrijd is pas op 5 november, omdat de competitie dit jaar slechts zeven teams kent en daarmee twaalf wedstrijden. “We gaan veel op kracht en techniek trainen, en spelen nog twee oefenwedstrijden. Nu gaat de voorbereiding echt beginnen”, besloot ‘Eva’.

Polar Bears – Het Ravijn 10-8
Periodestanden: 0-2, 3-2, 3-1, 4-3
Doelpuntenmakers Polar Bears: Simone van de Kraats 3, Brigit Mulder 2, Iris Wolves (foto boven) 2, Nina ten Broek 2, Cynthia Mulder.

Foto: GunninkFotografie.