Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Derde bekerfinale op rij voor Polar Bears

12/02/2018

Nadat de heren van Polar Bears twee jaar achter elkaar het Hofbad in Den Haag, traditiegetrouw het strijdtoneel van de bekerfinale waterpolo, groenwit kleurden. Is het de aankomende editie aan de dames van de Edese waterpoloclub. Zondagavond plaatsten ze zich voor de finale.

De halve finale werd in een tweeluik beslist met Widex GZC Donk, finalist van vorig seizoen. Zaterdagavond was de stand na de eerste wedstrijd in Gouda gelijk. Een glansrol leek weggelegd voor Simone van de Kraats, de pas 17-jarige speelster die onlangs haar debuut voor het Nederlands team maakte. Met zeven treffers van haar hand en een 3-7 stand halverwege, was Polar Bears hard op weg om de return tot een formaliteit te maken. Anders geschiedde. GZC Donk vocht zich terug in de wedstrijd en kwam tot een uiteindelijke eindstand van 8-8.

De beslissing viel in Ede. In tegenstelling tot de eerste wedstrijd bleven de ploegen ditmaal dicht bij elkaar en kon Van de Kraats, die een felle dekking kreeg, niet imponeren. In de slotfase schoot international Iris Wolves de 9-8 binnen en daarmee het ticket naar de bekerfinale. Billenknijpen bleef het tot het einde met een schot op de lat van GZC Donk, maar een nieuwe finale voor de dames was een feit.

“Niet goed voor de zenuwen” analyseerde coach Evangelos Doudesis na afloop droogjes. Wat dat betreft is de Griek wel wat gewend geraakt dit seizoen. Veel uitslagen werden met minimale verschillen beslist. Ook tegen de tegenstander in de bekerfinale ZVL-Tetteroo, dat van de laatste zes edities er vijf won, was het verschil eerder dit seizoen minimaal: 10-9 verlies in Leiden.

Doudesis kijkt uit naar de finale. “Het is echt mooi dat we met deze groep weer een finale mogen spelen”, was hij blij. Maar perfectionistisch als hij is, viel er nog een hoop te verbeteren. Een maand heeft hij om het perfecte plan uit te dokteren voor de bekerwinst op 11 maart in Den Haag, de eerste sinds 2009.

Foto: Gunnink Fotografie

https://www.nflplayershop.com, https://www.lionsplayershop.us, https://www.49ersplayershop.us, https://www.billsplayershop.us, https://www.packersplayershop.us, https://www.texansplayershop.us, https://www.chiefsplayershop.us, https://www.ravensplayershop.us, https://www.cowboysplayershop.us, https://www.ramsplayershop.us, https://www.buccaneersplayershop.us, https://www.eaglesplayershop.us, https://www.nflprostore.us, https://www.patriotsplayeronline.com