Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Derde finale op rij voor dames Polar Bears

04/05/2019

De dames hebben zich vrijdagavond voor het derde jaar op rij geplaatst voor de finale van het Nederlands kampioenschap. De berinnen zijn titelverdediger, won eerder dit seizoen al de beker en kunnen voor het eerst sinds 2009 de dubbel veroveren.

De ploeg is bezig aan een ongekende succesreeks. In de laatste vijf nationale finales was Polar Bears altijd vertegenwoordigd. Tegen Widex GZC Donk uit Gouda moet er een nieuwe kroon op het succes komen te staan. “Die cijfers, dat is heel leuk”, verteld coach Evangelos Doudesis. “En ook, in elke finale hebben we een andere tegenstander. Eerst UZSC, daarna ZVL en nu Donk. Wij zijn er altijd. Ik vind het echt knap. Wij presteren, maar ook het proces op de lange termijn loopt door. Onze jeugdploegen doen ook mee om de prijzen. Dat op zichzelf zegt niet zoveel, maar het is een indicatie.”

In de halve finale werd Het Ravijn in twee wedstrijden verslagen: 8-4 en 7-13. Vrijdagavond werd in Nijverdal de finaleplek veiliggesteld. “De eerste twee periodes waren rommelig. Er waren problemen met het scorebord en de tijd waardoor het spel vaak stillag, dus de concentratie ebde wat weg, ook bij mij. Wij willen graag snel aanvalsspel spelen, dus veel onderbrekingen zijn voor ons nadelig. Na de tweede periode hebben we onszelf gereset en hebben we uitstekend gespeeld.“

De affiche in de finale is een terecht. Dit seizoen staken Polar Bears en GZC Donk met kop en schouders boven de rest van de Eredivisie uit. In de onderlinge resultaten dit seizoen waren de berinnen de Goudse ploeg continu de baas. In de competitie werd er twee keer gewonnen. In de halve finale van de beker speelde de ploeg een keer gelijk en werd er opnieuw gewonnen.

Polar Bears heeft dus de favorietenrol toebedeeld gekregen. “Beide teams kennen een bepaalde druk. Dat is bij ons niet anders. Het zullen spannende wedstrijden worden. Donk is een goed team, de verschillen waren altijd minimaal. We zullen alles geven en er bovenop zitten. We staan er conditioneel goed voor, met een brede selectie waarin alle dertien meiden veel kunnen spelen.”

Ook de heren starten volgende week met hun play-off serie. Ook zij spelen tegen de tegenstander uit Gouda, maar dan in de kwartfinale. Verwachting is dat de verschillen ook daarin minimaal zullen zijn.

Donderdag 2 mei
Polar Bears – Het Ravijn 8-4
Periodestanden: 1-2, 3-0, 2-0, 2-2
Doelpuntenmakers Polar Bears: Fleurien Bosveld 2, Luna de Vries 2, Simone van de Kraats 2, Iris Wolves, Laura Schinkel.
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Yasemin Smit 2, Sophie Veldhuis, Lot Stertefeld.

Vrijdag 3 mei
Het Ravijn – Polar Bears 7-13
Periodestanden: 1-2, 2-1, 1-4, 3-6
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Nienke Bouwmeester 2, Yasemin Smit, Lotte Beunk, Tessa Stutterheim, Lot Stertefeld, Sophie Veldhuis.
Doelpuntenmakers Polar Bears: Simone van de Kraats 3, Laura Schinkel 3, Nienke Vermeer 2, Lola Moolhuijzen, Iris Wolves, Marit Bergers, Nina ten Broek, Luna de Vries.

Foto: Gunnink Fotografie

https://www.basketballplayershop.com, https://www.cavaliersplayeronline.com, https://www.warriorsplayeronline.com, https://www.collegeplayersshop.com, https://www.collegebasketball-online.com, https://www.celticsplayershop.com, https://www.bullsplayershop.com, https://www.heatplayershop.com, https://www.bucksplayershop.com, https://www.knicksplayershop.com, https://www.76ersplayershop.com, https://www.nuggetsplayershop.com, https://www.clippersplayershop.com, https://www.lakersplayershop.com, https://www.grizzliesplayershop.com, https://www.sunsplayershop.com, https://www.kingsplayershop.com, https://www.jazzplayershop.com, https://www.jordangearonline.com