Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Dubbel weekend maakt opwaartse lijn zichtbaar bij Polar Bears

08/03/2021

De mannenploeg van Polar Bears lijkt steeds beter te gaan draaien. De verjongde ploeg had het in de eerste weken van 2021 lastig, maar met de terugkeer van de internationals bij de ploeg winnen de beren aan vertrouwen.

Afgelopen weekend kwam de ploeg twee keer in actie. Op zaterdag maakten de beren het titelfavoriet ZV De Zaan behoorlijk lastig. Bijna de gehele wedstrijd keek de ploeg tegen een achterstand aan, maar knokte zich in de laatste periode knap terug tot 10-10, met een spannende slotfase tot gevolg.

Polar Bears had kansen op meer, maar met de aanvallende intenties moest het achterin ook ruimte weggeven. De Zaan profiteerde dankbaar en zette uiteindelijk 10-12 op het scorebord.

Winst op zondag
Op zondag herstelde Polar Bears zich vakkundig van de nederlaag. In Rotterdam boekte de ploeg een 17-11 zege, waar het dankzij een sterke derde periode ook de meeste aanspraak op maakte. Bij het ingaan van de periode stond de ploeg 8-5 voor en sloot die af met 14-7.

Ook de vrouwen van Polar Bears kwamen in actie. Zij speelden tegen Het Ravijn. In Nijverdal kwam de ploeg uitstekend voor de dag. Vier periodes lang domineerden de berinnen en keerden huiswaarts met een 18-10 zege.

Op de ranglijst staat de ploeg nu vierde met twaalf punten uit vijf wedstrijden. De mannen staan zevende.