Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Dubbele winst voor Polar Bears

28/03/2018

De heren van Polar Bears hebben hun dubbele weekend perfect afgesloten. De nummer vier van de nationale Eredivisie won achtereenvolgens van de nummer twee Widex GZC Donk, en nummer zeven Schuurman BZC.

Het grote doel na de winterstop was om de vierde plek in de competitie vast te houden. Hetgeen recht geeft op thuisvoordeel in de play-offs. Nadeel, in een eventuele halve finale tref je koploper, regerend landskampioen, maar bovendien angstgegner UZSC. Tot in de afgelopen weken de concurrentie ineens punten begon te verspelen en Polar Bears, op een slechte uitbeurt bij UZSC na, te winnen. Opeens lonkt een derde en misschien wel tweede plek. Er gloort hoop, maar trainer Tom van Oost predikt realisme, ook na het 12-5 gewonnen duel met GZC Donk.

“We hebben meer dan uitstekend gespeeld, uiteraard valt er het nodige te verbeteren maar als ik kijk naar de spirit en het feit dat we continu zijn blijven gaan gedurende de hele wedstrijd. Ben ik daar heel tevreden mee.” Het was een van de verschillen met de tegenstander, die bij vlagen werd weggevaagd door de jonge equipe. Van Oost wist die zaterdagavond dat bij een slecht resultaat de dag erna tegen streekgenoot Schuurman, het goede gevoel teniet gedaan zou worden.

Ook dat bleef uit. De beren stonden halverwege op een soepele voorsprong van vier doelpunten en gaven dat in het restant niet meer weg. Prompt zag het na afloop dat GZC Donk opnieuw had verloren en Polar Bears zichzelf terugvond op de tweede plaats. Al wordt die gedeeld met AZC, dat ook nog twee wedstrijden minder speelde.

Polar Bears speelt nog drie wedstrijden voordat de play-offs gaan beginnen. Daarin treft het uitsluitend ploegen uit de onderste regionen in tegenstelling tot de concurrentie, dat een loodzwaar programma tegemoet gaat. De dames maken zich inmiddels op voor de eerste ronde van de play-offs, te beginnen vrijdagavond 6 april in eigen huis.

Foto: Gunnink Fotografie

https://www.basketballplayershop.com, https://www.cavaliersplayeronline.com, https://www.warriorsplayeronline.com, https://www.collegeplayersshop.com, https://www.collegebasketball-online.com, https://www.celticsplayershop.com, https://www.bullsplayershop.com, https://www.heatplayershop.com, https://www.bucksplayershop.com, https://www.knicksplayershop.com, https://www.76ersplayershop.com, https://www.nuggetsplayershop.com, https://www.clippersplayershop.com, https://www.lakersplayershop.com, https://www.grizzliesplayershop.com, https://www.sunsplayershop.com, https://www.kingsplayershop.com, https://www.jazzplayershop.com, https://www.jordangearonline.com