Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Evangelos Doudesis vertrekt na play-offs bij Polar Bears

21/04/2021

Evangelos Doudesis stopt na de play-offs als trainer/coach van de waterpolovrouwen van Polar Bears. De Griek gaat zich in zijn rol als assistent-coach van de nationale waterpolodames vanaf komende zomer volledig focussen op de voorbereiding op de Olympische Spelen van Tokio 2021.

“Ik focus me nu eerst op de play-offs met Polar Bears, daarna wil ik me 100% richten op mijn taak bij de nationale ploeg richting de Spelen en het WJK onder 20 jaar in oktober”, aldus Doudesis. “Dat lukt me alleen als ik het vizier volledig op Zeist heb, zonder randzaken eromheen. Daarom heb ik besloten om geen club meer te coachen volgend seizoen.”

Doudesis, liefkozend ‘Eva’ genoemd, kwam als speler binnen bij de Edese club en groeide met zijn visie en ervaring al snel uit tot coach verantwoordelijk voor de gehele vrouwenselectie van de club. Hij trainde nagenoeg alle meisjestalenten bij de jeugd en leidde ondertussen het eerste team van de laatste plaats in de eredivisie in 2016 naar de landstitel in 2018. In 2019 won hij ook de KNZB-Beker met Polar Bears en miste dat jaar net het tweede kampioenschap voor de dames.

Frisse wind
Na een pauze van één seizoen, keerde ‘Eva’ dit seizoen weer terug bij de damesselectie van Polar Bears. “Ik ben ik nu zes jaar betrokken bij de damesselectie, wat een supermooie ervaring was die me veel heeft gebracht. Het is nu tijd voor een frisse wind en aan de volgende om het fundament dat we met zijn allen hebben opgebouwd, voort te zetten.”

Saskia Moolhuijzen, vicevoorzitter en topsportcoördinator van de dameslijn van Polar Bears, kijkt terug op twee mooie periodes met Doudesis. “We zijn ‘Eva’ natuurlijk zeer dankbaar voor wat hij heeft neergezet met de dames. Er ligt nu een heel jong en talentvol team in het water. Het is aan zijn opvolger om verder te bouwen met dit team zodat we onze vaste plaats in de top 4 van Nederland vasthouden.”

Vooravond play-offs
De club staat aan de vooravond van de beslissende fase in de competitie. Aanstaande vrijdag start Polar Bears de play-offs tegen ZVL-1886 uit Leiden. “Natuurlijk willen we winnen”, kijkt Doudesis vooruit. “Maar we doen het rustig aan. We zijn alleen gefocust op ons doel en dat is de eerstvolgende wedstrijd, vrijdag tegen ZVL.”

Daarnaast blijven coronabesmettingen op de loer liggen. Bij drie besmettingen binnen een ploeg, volgt uitsluiting uit de play-offs. “Daarom willen we het ook rustig aan doen, waakzaam zijn en gezond blijven. We hebben een goed gevoel, maar blijven nederig.”

De wedstrijden in het vervolg van de bekercompetitie zal Doudesis niet meer coachen. Assistent Koen de Weerd neemt deze wedstrijden voor zijn rekening, zoals de jonge coach dat al het gehele seizoen doet.

Foto: Gunnink Fotografie