Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

‘Gestopte’ Van der Horst doorgeschoven als coach van Polar Bears

17/02/2020

Ruud van der Horst maakt het seizoen af als coach van Polar Bears. De 28-jarige speler volgt Mike van Beek op, die het coachen niet meer kan combineren met zijn werk.

Afgelopen weekend werd bekend dat Van der Horst noodgedwongen een streep moet zetten door zijn seizoen. De international kampt het gehele seizoen al met een hardnekkige heupblessure en focuste zich volledig op het olympisch kwalificatietoernooi met het Nederlands team van volgende maand. Na een test van de medische staf deze week bleek dat onhaalbaar.

Dat Van der Horst ooit als coach van de ploeg langs de kant zou staan was al duidelijk, vertelt technisch coördinator Rob van de Blaak, dat ging nu in een stroomversnelling. “Mike had kenbaar gemaakt dat hij aan het einde van het seizoen wilde stoppen, vanwege zijn nieuwe baan en omdat hij meer aandacht aan zijn gezin wilde besteden.” Van Beek werd onlangs vader. “Daarom leek het voor alle partijen het beste om dit per direct in te laten gaan. We bedanken Mike voor zijn tomeloze energie en ook lef om vorig seizoen in het gat te stappen dat ontstond toen Jan-Bram van Luit stopte als coach.” John Scherrenburg blijft bij de ploeg in zijn rol als ervaren assistent.

Nu Van der Horst doorschuift betekent niet dat zijn loopbaan er als speler opzit, maar voorlopig heeft hij andere wensen. “We zullen het zien. Voorlopig zal ik rust nemen om te zorgen dat ik pijnvrij raak en weer normaal kan lopen. Ik ben blij dat ik me nu kan richten op coach zijn bij m’n club. Dat zorgt voor afleiding. Waterpolo en Polar Bears zijn altijd belangrijk geweest voor mij en onderdeel van m’n leven, dus dat ik op deze manier betrokken kan blijven bij het team, dat is wat ik graag wilde.”

In de competitie staat Polar Bears op de achtste plek en strijd voor een plek in de play-offs.

Foto: Gunnink Fotografie

https://www.basketballplayershop.com, https://www.cavaliersplayeronline.com, https://www.warriorsplayeronline.com, https://www.collegeplayersshop.com, https://www.collegebasketball-online.com, https://www.celticsplayershop.com, https://www.bullsplayershop.com, https://www.heatplayershop.com, https://www.bucksplayershop.com, https://www.knicksplayershop.com, https://www.76ersplayershop.com, https://www.nuggetsplayershop.com, https://www.clippersplayershop.com, https://www.lakersplayershop.com, https://www.grizzliesplayershop.com, https://www.sunsplayershop.com, https://www.kingsplayershop.com, https://www.jazzplayershop.com, https://www.jordangearonline.com