Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Guus Wolswinkel keert na Spaans avontuur weer terug bij Polar Bears

03/06/2020

Guus Wolswinkel is weer terug bij Polar Bears. De international vertrok in 2018 naar het Spaanse CN Catalunya om ervaring op te doen op het allerhoogste niveau en keert na twee seizoenen weer terug naar Nederland.

Wolswinkels’ clubgevoel voor Polar Bears gaf de doorslag. Op zeventienjarige leeftijd kwam Wolswinkel als jong talent over van PSV naar de Edese club en groeide uit tot een dragende speler. “Ik heb met een heleboel clubs gepraat, maar na alles overdacht te hebben speel ik toch nergens liever dan bij Polar Bears. Ik heb er lange tijd gezeten en weet wat ik hier heb.”

Ook op het sportieve vlak denkt de 22-jarige Wolswinkel op de juiste plek te komen. “Komend seizoen neemt Ruud van der Horst (coach red.) de trainingen voor zijn rekening. Die zullen in dezelfde lijn zijn als die van het Nederlands team. Naast dat ik vaker in Zeist kan trainen denk ik dat ik daarmee de laatste stap kan zetten om vast in het team te komen. Ik heb Ruud hoog zitten en daar dus alle vertrouwen in.”

Oranje
In 2018 maakte de gespierde schutter zijn debuut voor Nederland en werd ook tijdens zijn periode in Spanje opgeroepen voor interlands. Hoofddoel van de oranje-equipe blijft kwalificatie voor de Olympische Spelen in Tokio, dat afgedwongen zal moeten worden tijdens het kwalificatietoernooi in Rotterdam. Hoogstwaarschijnlijk zal dat in december dit jaar plaatsvinden.

Coach Ruud van der Horst is blij met de komst van Wolswinkel. “Een speler die vol voor de Olympische Spelen gaat, bulkt van het talent, kracht en motivatie. Daarnaast is hij bekend met ons en wij met hem, dus dat biedt ook alleen maar voordelen. Met Guus erbij worden we verdedigend stabieler en hebben aanvallend meer schotkracht en keuzes.”

Periode in Spanje
Wolswinkel kijkt met een goed gevoel terug op zijn tijd in Spanje. “Ik heb het zeer naar m’n zin gehad. Als speler heb ik veel geleerd, meer ervaring opgedaan en ook op persoonlijk vlak heb ik me ontwikkeld. Maar ik ben blij om weer terug in Nederland te zijn.”

Afgelopen maart beëindigde de Spaanse zwembond vanwege het coronavirus de competitie en kwam er uiteindelijk zo ook een abrupt einde aan zijn Spaanse periode. “Het is jammer dat het tot zo’n raar einde is gekomen. Ik heb nog niet afscheid kunnen nemen maar dat komt nog wel. Al m’n spullen staan er nog.”

Foto: Gunnink Fotografie

https://www.basketballplayershop.com, https://www.cavaliersplayeronline.com, https://www.warriorsplayeronline.com, https://www.collegeplayersshop.com, https://www.collegebasketball-online.com, https://www.celticsplayershop.com, https://www.bullsplayershop.com, https://www.heatplayershop.com, https://www.bucksplayershop.com, https://www.knicksplayershop.com, https://www.76ersplayershop.com, https://www.nuggetsplayershop.com, https://www.clippersplayershop.com, https://www.lakersplayershop.com, https://www.grizzliesplayershop.com, https://www.sunsplayershop.com, https://www.kingsplayershop.com, https://www.jazzplayershop.com, https://www.jordangearonline.com