Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Heren bekronen uitstekend weekend met zes punten

26/04/2021

De heren de reguliere competitie dankzij een sterk eindslot op de zesde plek afgesloten. In de laatste dubbele speelronde voor de play-offs werd zaterdag eerst het sterker geachte AZC op een 14-11 nederlaag getrakteerd, zondag was hekkensluiter Den Haag aan de beurt met 12-5.

Coach Ruud van der Horst zat zichtbaar te genieten tijdens de zaterdagwedstrijd. Het ervaren AZC, de landskampioen van 2019, werd door de jonge honden van Polar Bears weggecounterd. “Het was inderdaad genieten. Het mooie is ook dat elke speler zijn minuten heeft kunnen maken. Dat tekent ook de ploeg.”

Van der Horst had zijn team meegegeven om vooral vrijuit te spelen. Plaatsing voor de play-offs stond immers al vast, alleen de eindrangschikking stond nog op het spel. “Als jonge ploeg hebben we ook de ruimte en de vrijheid om vrijuit te kunnen spelen en ons best te doen. Als het eruit komt zoals zaterdag zijn we tot veel in staat. Maar dat betekent niet dat we dit volgende week weer kunnen verwachten.”

Dan staat de ploeg tegenover Het Ravijn in de kwartfinale van de play-offs. Dit seizoen werd er twee keer met één doelpunt verschil verloren van de ploeg uit Nijverdal. “We ontlopen elkaar dus weinig. Het gaan mooie wedstrijden worden.”

Over de zondagwedstrijd was de voormalig aanvoerder van het Nederlands team iets minder te spreken. “Het was niet goed, maar dat is niet zo erg. We winnen met zeven doelpunten verschil, maar dat hadden er eigenlijk vijftien moeten zijn. We gaan nu toewerken naar de play-offs en dat doen we met een goed gevoel.”

Zaterdag 24 april
Polar Bears – AZC 14-11
Periodestanden: 4-2, 3-4, 5-4, 2-1
Doelpuntenmakers Polar Bears: Kas te Riele 6, Tom de Weerd 4, Kay Zittersteijn, Sjors de Kater, Sander Roels, Eelco Wagenaar.

Zondag 25 april
Polar Bears – Waterpolo Den Haag 12-5
Periodestanden: 2-1, 2-0, 3-2, 5-2
Doelpuntenmakers Polar Bears: Kas te Riele 3, Tom de Weerd 3, Sander Roels 2, Tarik Scherrenburg 2, Rick Meijer, Marnick Snel.

Foto: Gunnink Fotografie.

https://www.nflplayershop.com, https://www.lionsplayershop.us, https://www.49ersplayershop.us, https://www.billsplayershop.us, https://www.packersplayershop.us, https://www.texansplayershop.us, https://www.chiefsplayershop.us, https://www.ravensplayershop.us, https://www.cowboysplayershop.us, https://www.ramsplayershop.us, https://www.buccaneersplayershop.us, https://www.eaglesplayershop.us, https://www.nflprostore.us, https://www.patriotsplayeronline.com