Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Heren Polar Bears hard onderuit bij concurrent

25/10/2022

De heren van Polar Bears hebben een gevoelig verlies geleden bij ZV De Zaan. De beren, vorig seizoen finalist, werden met de harde cijfers van 14-5 opzijgezet. Het gemis van doelman Eelco Wagenaar liet zich duidelijk merken.

Al vroeg in de wedstrijd moest de ploeg van coach Bas de Jong in de achtervolging. De Zaankanters drukten de ploeg met de rug tegen de muur en namen met 5-1 in de eerste periode snel afstand. In het vervolg bleven de beren machteloos, die in de tweede periode zelfs tot geen enkele treffer kwamen. Via Sam Kunz, Tarik Scherrenburg en Ruud van der Horst kwam de ploeg uiteindelijk nog tot vijf doelpunten, maar het verlies was al geleden.

De dames  openden de competitie met een klinkende 16-9 overwinning op Het Ravijn. De berinnen dicteerden de gehele wedstrijd. In de tweede periode leken de gasten uit Nijverdal via oud-speelster Luna de Vries met 6-5 de aansluiting te vinden, maar via treffers van Lola Moolhuijzen en Nina van de Geijn werd die hoop snel teniet gedaan. In het vervolg kon de ploeg freewheelend naar de overwinning. Moolhuijzen werd topscorer aan Edese kant met zes treffers.

Zaterdag 22 oktober
ZV de Zaan – Polar Bears 14-5
Periodestanden: 5-2, 3-0, 1-2, 5-1
Polar Bears: Ruud van der Horst 2, Tarik Scherrenburg, Lars ten Broek, Sam Kunz.

Polar Bears – Het Ravijn 16-9
Periodestanden: 4-2, 4-3, 6-0, 2-4
Polar Bears: Lola Moolhuijzen 6, Nina van de Geijn 4, Laura Schinkel 3, Storm Willemsen 2, Feline Voordouw.