Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Heren uitgeschakeld in bekertoernooi

25/10/2017

Het is Polar Bears niet gelukt om opnieuw voor een verrassing in de KNZB-beker te zorgen, daarvoor moest UZSC verslagen worden. De eerste ronde is het eindstation gebleken voor de beren. Over twee wedstrijden was de Utrechtse beker -en landskampioen een maatje te groot.

Het ontbeerde de Edese waterpoloclub vooral aan stootkracht en bleek het missen van een aantal opgelegde kansen en strafworpen funest. Vrijdag miste de ploeg zelfs drie strafworpen. Toen verloor de ploeg met 3-7, op zondag viel het doek voor een nieuwe finale definitief: 7-2 verlies. Dat terwijl Polar Bears de afgelopen twee jaar de finale wél wist te bereiken.

De vooruitzichten leken nog gunstig voor de beren. UZSC werd vorige maand verslagen in strijd om de Supercup en kon tijdens de seizoenstart in de Eredivisie nog niet imponeren. Het bleek toch op tijd hersteld te zijn. In het eerste, levendige treffen op vrijdagavond kon Polar Bears enige tijd gelijke tred aanhouden, maar wist UZSC wel op het juiste moment toe te slaan. Ook moest doelman Eelco Wagenaar gewisseld worden vanwege een tik op zijn neus. In de return op zondag bleek het afdwingen van een plek bij de laatste acht een illusie. Pas bij een 5-0 stand wist Polar Bears namens Rick Meijer voor het eerst te scoren, dat was in de laatste periode.

Zodoende kan coach Tom van Oost alle pijlen richten op de competitie, waarin het behalen van de play-offs de doelstelling is. Daarvoor moet het bij de eerste acht in de competitie eindigen. Aanstaande zaterdag pakt het daarvoor alweer de draad op, wanneer het op bezoek gaat bij De Zijl uit Leiden.

Dames in kwartfinale
De vrouwen van Polar Bears waren vrijgeloot en hoefden daardoor niet in actie te komen. Zij werden voor de kwartfinale geloot aan ZPB H&L Productions, een gunstige loting met perspectief op een plek bij de laatste vier voor de ploeg.

https://www.nflplayershop.com, https://www.lionsplayershop.us, https://www.49ersplayershop.us, https://www.billsplayershop.us, https://www.packersplayershop.us, https://www.texansplayershop.us, https://www.chiefsplayershop.us, https://www.ravensplayershop.us, https://www.cowboysplayershop.us, https://www.ramsplayershop.us, https://www.buccaneersplayershop.us, https://www.eaglesplayershop.us, https://www.nflprostore.us, https://www.patriotsplayeronline.com