Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

In gemankeerde openingsronde spelen én winnen de dames van Polar Bears wel

05/10/2020

Het was weer eens een weekend van uitersten voor waterpoloclub Polar Bears. Na een pauze van zeven maanden zouden alle teams voor het eerst weer gaan spelen sinds de competitie afgelopen maart werd stopgezet.

Er werd met smart naar uitgekeken. Naar het moment om weer te water te kunnen gaan en ‘lekker te kunnen ballen’. Maar met dat de dagen tot het eerste fluitsignaal afnam, namen de zorgen toe. Met de oplopende besmettingsaantallen rezen de twijfels. Is het wel veilig genoeg?

In zwembad de Peppel werd in de afgelopen weken hard gewerkt om protocollen op te stellen. Een bubbel in een zwembad creëren was niet eerder zo lastig, maar de club kreeg het voor elkaar. Maar hoe zit het dan in het water?

Iedereen kent de zogenaamde ‘worstelpartijen’ tijdens het poloën. In supermarkten lopen we met bogen om elkaar heen, maar eenmaal in het water pakken we elkaar vast en schieten de laatste aerosolen omhoog op het moment dat je onder water gaat.

Waterpolo veilig
Maar waterpolo is veilig, bezweert de medische commissie van de Nederlandse zwembond. Chloor heeft een remmende werking op het virus en kan in verhoogde concentratie het virus binnen tien minuten uitdoven.

Desondanks ging er een streep door een hoop wedstrijden. Het eerste herenteam van Polar Bears had te maken met drie positieve coronagevallen en kon sowieso niet spelen. De dames speelden wel. En daar spatte het plezier ervan af waar iedere waterpoloër zo naar had uitgekeken. Het plezier dat zeven maanden aan de oppervlakte lag, maar ongrijpbaar was. Het was misschien maar beter dat de livestream van de wedstrijd niet goed werkte.

De coach van de ploeg, de weer teruggekeerde Evangelos Doudesis, was blij. “Je kan denken, het is stom met alle voorschriften. Maar we zijn vooral bij dat we weer kunnen spelen. Ik merkte het aan de speelsters en mezelf. Het was echt leuk om er weer te zijn en om naar een wedstrijd te kijken.”

Er valt weinig te plannen
De Griek is een meester in het smeden van tactieken en het plannen voor de lange termijn. Voorlopig laat hij z’n plannen wat links liggen. “Het valt in deze periode niet te plannen. We trainen ook zelden met het gehele team. Het gaat er nu vooral om dat we in deze periode een paar mooie wedstrijden kunnen spelen.”

Het plezier van de ploeg werd omgezet in winst. De seizoensouverture ging met 11-8 gewonnen. Dubbele opsteker dus voor de Edese club, die volgend jaar haar 75-jarig bestaan viert.

Foto: Brigit Mulder is weer terug bij Polar Bears (Mark Gunnink)

https://www.basketballplayershop.com, https://www.cavaliersplayeronline.com, https://www.warriorsplayeronline.com, https://www.collegeplayersshop.com, https://www.collegebasketball-online.com, https://www.celticsplayershop.com, https://www.bullsplayershop.com, https://www.heatplayershop.com, https://www.bucksplayershop.com, https://www.knicksplayershop.com, https://www.76ersplayershop.com, https://www.nuggetsplayershop.com, https://www.clippersplayershop.com, https://www.lakersplayershop.com, https://www.grizzliesplayershop.com, https://www.sunsplayershop.com, https://www.kingsplayershop.com, https://www.jazzplayershop.com, https://www.jordangearonline.com