Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

In Memoriam Kees Veenendaal

13/09/2018

In Memoriam Kees Veenendaal

Ons heeft het treurige bericht bereikt dat op 80 jarige leeftijd op 9 september jl. toch nog plotseling Kees thuis in Denekamp is overleden.

Kees was waarschijnlijk het oudste lid dat nog “actief” bij onze vereniging betrokken was.

Vanaf zijn 16e jaar heeft Kees deel uitgemaakt van alle mogelijke teams, van aspiranten- en jeugdteams tot zelfs het 1e mannenteam van de jaren 1960/1970 dat voor het eerst promoveerde naar de hoofdklasse. En op latere leeftijd tot in de 70 nog actief bij het H4/H5 team.

Dit hechte vriendenteam met o.a. Carel van Velsen, Evert van de Dikkenberg, Siem Vermeulen, Bart Methorst, Jan Idema, Wim Kok, Focko Rommerts en Ruud van der Veer stroopten in die jaren op de fiets menig waterpolotoernooi in de achterhoek af op zoek naar succes en plezier.

Ook zijn er vele jaren achtereen rondom deze wedstrijden de roemruchte “slaap ”weekenden bij Kees en Corrie thuis georganiseerd, met toen nog vriendinnen en later vrouwen, die tot in de late uurtjes duurden. Op latere leeftijd gingen zelfs de kinderen mee en hielden hun eigen “feestje”

Kees kwam tot vorig seizoen ook nog regelmatig uit Denekamp rijden om met name het 1e mannenteam te zien spelen, vaak in combinatie met zijn scheidsrechtersloopbaan.

Ook bezocht Kees regelmatig de Algemene ledenvergaderingen om daar op zijn eigen wijze de Polar Bears waarden en naam van Polar Bears te beschermen. Gezien de historische naam was hij een fel verdediger van de naam “Polar Bears” zodat die niet aan de commercie werd verkwanseld.

Hij rust in vrede. Wij zullen hem nog lang in ons geheugen meedragen

H1 van de jaren 60/70 en later