Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

In Memoriam: Major Joe Hammerton

30/04/2020

Gisteren, op 29 april 2020 bereikte ons het droevige bericht dat Major Joe Hammerton (06-05-1928) is overleden op de leeftijd van 91 jaar

Joe was 1 van de 2 nog levende veteranen van de Polar Bears divisie van het onderdeel Kings Own Yourshere Light Infantery die o.a. deelnamen aan de bevrijding van Ede.

In 1986 zijn wij met ca 50 veteranen, die bezig waren met een Battle tour door Nederland België en Frankrijk, begonnen met een uitwisseling van contacten en wederzijdse bezoeken wat uitmondde in een groot bezoek in 1995.

Zij waren verder ook aanwezig bij ons 50e (1996) en 60e (2006) jarig jubileum en wij hebben vele tegenbezoeken gemaakt.

Het één na laatste bezoek dateert vanuit 2016, waar ook de bijgevoegde foto is gemaakt dit ter voorbereiding op ons 70 jarig jubileum. Op dat moment waren ze al te oud om de reis naar Nederland nog te maken, maar hebben daar ter plaatse een videobandje ingesproken en Polar Bears het allerbeste toegewenst.

In 2018 waren we er voor het laatst, daarna hebben we verder helaas alleen nog telefonisch, mail- en briefcontact onderhouden.

Op 17 april jl. hebben Joe (rechts op de foto) en Gerald (links op de foto) nog een toast uitgebracht op de toegestuurde bierviltjes gemaakt ter gelegenheid van het Bevrijdingsfestival van Ede

Wij zullen hem altijd herinneren als een lieve vrolijke man die altijd in was voor een grapje

WE WILL REMEMBER HIM

In memoriam Joe Hammerton