Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Jan-Bram van Luit nieuwe trainer heren Polar Bears

11/07/2018

Jan-Bram van Luit wordt de nieuwe trainer/coach van de heren van Polar Bears. De inwoner van Hilversum volgt Tom van Oost op, die onlangs een baan heeft geaccepteerd die niet te combineren is met werkzaamheden bij de ‘Beren’.

Van Luit is een bekende naam in het Nederlandse waterpolo. Hij heeft een schat aan ervaring bij verschillende clubs en had onder meer de mannen van HZC De Robben, AZ&PC (voorloper van ZPC Amersfoort) en De Ham onder zijn hoede. Daarvoor boekte hij succes met damesteams van Het Gooi (meerdere keren landskampioen) en Nereus, dat onder zijn leiding de Europacup won. Naast het trainen en coachen van tal van teams in de top van het Nederlandse waterpolo, was hij jarenlang ook docent bij trainersopleidingen van de KNZB. Dit jaar startte hij onder de vlag van Waterpolo.nl een vernieuwende ‘eigen’ leergang Waterpolocoach, met als fundament de onderleggers ‘Waterpolo-Bildung’ en het Athletic Skills Model (ASM).

“Er ligt bij Polar Bears een getalenteerde selectie in het water. De mannen hebben de ambitie uitgesproken om binnen afzienbare tijd Kampioen van Nederland te worden. Op de weg naar een kampioenschap in de sport kom je altijd vele beren tegen. Laten dat dan maar Polar Beren zijn! Een doelstelling met lef waar ik mij bij thuis voel en graag een steentje aan bij wil dragen. Polar Bears is een vereniging met een mooie historie. Zowel bij de dames als bij de heren is de club telkens weer in staat gebleken ‘kampioenskwaliteit’ aan het Nederlandse waterpolo toe te voegen. Eervol en een mooie basis om daarmee aan de slag te gaan”, aldus Van Luit.

Rob van de Blaak, technisch coördinator bij Polar Bears, is blij met de komst van Van Luit. “Jan-Bram is een ervaren trainer met een visie die past bij onze club en dit team. Hij is gepassioneerd met waterpolo bezig en altijd op zoek naar vernieuwing. Hij combineert nieuwe inzichten uit andere sporten en modellen, zoals het ASM, met zijn eigen waterpolokennis. Ik denk er weinig trainers in Nederland zijn die met zo veel passie en bagage langs de badrand staan, dus we zijn erg blij dat hij bij ons aan de bak gaat. Het is de bedoeling dat hij bij Polar Bears ook jonge trainers zal gaan opleiden die op termijn het stokje van hem kunnen overnemen.”

Naast Jan-Bram van Luit zal ook Bas de Jong (opnieuw) bij het eerste herenteam worden betrokken. De ex-international – tevens oud-speler en oud-coach van Polar Bears – zal één training per week verzorgen.