Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Jan-Bram van Luit stopt bij Polar Bears

01/12/2018

Jan-Bram van Luit stopt als trainer van de waterpolomannen van Polar Bears. De visie van de oefenmeester uit Hilversum en de wensen van de spelersgroep, bleken in de praktijk te ver uit elkaar te liggen.

Van Luit volgde afgelopen zomer Tom van Oost op als oefenmeester van de Edese Beren. Aanvankelijk was hij benaderd als een van de trainers in een nieuw te vormen trainersstaf. Toen Polar Bears er niet in slaagde een hoofdcoach te vinden, nam Van Luit die rol op verzoek van de club op zich. Rob van de Blaak, technisch coördinator bij Polar Bears: “Daar zijn we Jan-Bram zeer erkentelijk voor, want hij heeft ons afgelopen zomer echt uit de brand geholpen. We wisten dat hij door zijn reguliere werkzaamheden en de trainersopleidingen die hij geeft, maar beperkt beschikbaar was. Desondanks kwam hij vaker naar Ede dan hij had toegezegd. Dat tekent zijn loyaliteit en mentaliteit. Daarom is het des te vervelender dat hij en de spelers niet op dezelfde golflengte zitten.”

Jan-Bram van Luit: “Dat we met de gekozen constructie tegen de stroom in moesten werken was op voorhand duidelijk. Een gewijzigde selectie, spelers bij de Waterpolo Academie in Eindhoven en bij de A-selectie, een gebrekkige voorbereiding, beperkte middelen, meerdere trainers op de groep met daarbij een torenhoge ambitie. Samen met een brede staf ben ik het toch aangegaan. Ik dank deze “Beren van Staf” voor de erg fijne en goede samenwerking. Ondanks moeilijke omstandigheden gingen we in de bovenstroom toch stapsgewijs vooruit. Doordat ik als trainer-coach helaas maar deels aanwezig kon zijn bij het trainingsproces merkte ik dat ik niet de juiste grip op team kreeg. Er ontstond binnen de gekozen constructie op allerlei gebieden, te veel ruis op de lijn. Bij het team, maar zeker ook bij mij. Daarbij ontstond, naast de bovenstroom, ook nog een onderstroom. Eentje van meer praten over elkaar dan met elkaar. Dat laatste heeft mij doen beseffen en uiteindelijk doen besluiten dat ik beter plaats kan maken. In het belang van het team. Het gaat tenslotte niet om mij, maar om Polar Bears. Het zijn stuk voor stuk toffe gasten met veel potentie. Nee, “no hard feelings”, dit team verdient simpelweg beter!”

Foto: GunninkFotografie

https://www.basketballplayershop.com, https://www.cavaliersplayeronline.com, https://www.warriorsplayeronline.com, https://www.collegeplayersshop.com, https://www.collegebasketball-online.com, https://www.celticsplayershop.com, https://www.bullsplayershop.com, https://www.heatplayershop.com, https://www.bucksplayershop.com, https://www.knicksplayershop.com, https://www.76ersplayershop.com, https://www.nuggetsplayershop.com, https://www.clippersplayershop.com, https://www.lakersplayershop.com, https://www.grizzliesplayershop.com, https://www.sunsplayershop.com, https://www.kingsplayershop.com, https://www.jazzplayershop.com, https://www.jordangearonline.com