Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Jeroen Cavalje stopt bij Polar Bears

20/03/2017

Jeroen Cavaljé stopt na dit seizoen als hoofdtrainer van de waterpolomannen van Polar Bears. Dat heeft hij het bestuur van de Edese club laten weten. De 37-jarige Edenaar is naar eigen zeggen toe aan een andere uitdaging.

Cavaljé speelde zelf vanaf zijn achtste jaar voor Polar Bears en vierde met de hoofdmacht grote successen. Zo werd hij als speler onder meer drie keer landskampioen en won hij drie keer de KNZB-Beker. Ook was hij als jeugdtrainer een belangrijke schakel in de opleiding van jonge talenten op weg naar het eerste team van Polar Bears. Twee jaar geleden nam hij Polar Bears 1 zelf onder zijn hoede.

In de afgelopen twee seizoenen slaagde Cavaljé er met een sterk verjongde ploeg in – tot verrassing van vriend en vijand – twee keer de bekerfinale te bereiken. In het seizoen 2015-2016 werd die ook gewonnen, met 9-4 van Het Ravijn. “Ik ben van mening dat Polar Bears een potentiële kampioensploeg in het water heeft liggen, alleen weet ik uit eigen ervaring hoe moeilijk het is het laatste stapje te zetten. Het is goed als een andere trainer verder gaat bouwen op het fundament wat we nu hebben gelegd”, aldus Cavaljé die naar eigen zeggen onder moeilijke omstandigheden moest werken.

“De vereniging had het financieel zwaar. Ik snap dat de prioriteit van het bestuur dan meer bij ‘overleven’ ligt dan bij de faciliteiten voor de selecties. Dat was best een lastig spanningsveld, want als trainer-coach wil je altijd meer en beter. Maar goed, als ‘kind van de club’ snap ik de gemaakte keuzes natuurlijk wel. Los daarvan is het ook goed als er iemand anders voor de groep komt te staan, die er meer blanco in staat. De meeste spelers horen mijn verhaal al jaren. Niet alleen bij heren 1 maar ook daarvoor al bij de jeugd.”

Saskia Moolhuijzen (voorzitter waterpolocommissie): “Polar Bears heeft veel waardering voor de manier waarop Jeroen Cavaljé zowel de jeugd als de herenselectie een stap verder heeft gebracht. Wij wensen Jeroen het allerbeste bij een eventuele nieuwe club. De deur staat in de toekomst altijd voor hem open om weer iets voor onze vereniging te doen.” Polar Bears verwacht op relatief korte termijn een nieuwe hoofdtrainer te kunnen presenteren.

Foto: Gunninkfotografie