Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

John Scherrenburg keert terug in staf Polar Bears

28/06/2019

Polar Bears heeft zijn technische staf voor het mannenteam van aankomend seizoen rond. Naast dat Mike van Beek aan het roer blijft, zal hij worden geassisteerd door John Scherrenburg.

“Heel fijn dat we zo’n ervaren rot hebben gestrikt om Mike te ondersteunen en te helpen in zijn verdere ontwikkeling als trainer/coach”, aldus Rob van de Blaak, topsportcoördinator bij de Edese club. Van Beek (30) nam halverwege vorig seizoen het stokje over van Jan-Bram van Luit waarbij hij werd geassisteerd door Wim de Weerd. Met de komst van Scherrenburg staat er een nieuw en gelouterd ‘zwaargewicht’ naast Van Beek.

Lange historie binnen Polar Bears
Scherrenburg kent een lange historie binnen Polar Bears. De oud-speler van de Edese club en het Nederlands team (o.a. deelnemer aan de Olympische Spelen van 1992) was in de periode 1999-2005 ook al zes seizoenen aansluitend actief aan de badrand van Zwembad De Peppel. Van 1999 tot 2002 was de 55-jarige inwoner van Ede trainer-coach bij de vrouwen van Polar Bears, de drie seizoenen daarop zwaaide hij de scepter bij de mannen. In 2002 werd Scherrenburg landskampioen met de vrouwen en in 2005 met de mannen van Polar Bears. In 2007 leidde hij als interim-coach tijdens de play-offs de berinnen andermaal naar de landstitel om in 2010 weer terug te keren als coach bij de mannen.

Begeleiding verder geïntensiveerd
Scherrenburg zal zijn ervaring vooral inzetten voor het team en Van Beek. “In het verleden heb ik bijna alle geledingen van de club getraind en mooie prijzen gewonnen met verschillende teams. Daarmee kan ik Mike en het team van nut zijn denk ik. Ik zie het als een uitdaging om samen met Mike meer structuur aan te brengen binnen de ploeg.” Ook van Beek is in zijn nopjes met de nieuwe aanstelling. “Ik denk dat er weinigen met zoveel ervaring zijn als John, waarmee hij zowel mij als de jongens perfect kan bijstaan. Ook Bas de Jong blijft actief tijdens de trainingen. Zo’n duo bij een team, dat is uniek.” Daarnaast zullen oud-spelers Jeroen Cavalje, Marco Scheffer en Richard van Eck komend seizoen ook persoonlijke trainingen gaan verzorgen.

Foto: Gunnink Fotografie.

https://www.basketballplayershop.com, https://www.cavaliersplayeronline.com, https://www.warriorsplayeronline.com, https://www.collegeplayersshop.com, https://www.collegebasketball-online.com, https://www.celticsplayershop.com, https://www.bullsplayershop.com, https://www.heatplayershop.com, https://www.bucksplayershop.com, https://www.knicksplayershop.com, https://www.76ersplayershop.com, https://www.nuggetsplayershop.com, https://www.clippersplayershop.com, https://www.lakersplayershop.com, https://www.grizzliesplayershop.com, https://www.sunsplayershop.com, https://www.kingsplayershop.com, https://www.jazzplayershop.com, https://www.jordangearonline.com