Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

KING RootBarrier nieuwe hoofdsponsor dames Polar Bears

01/10/2019

KING Rootbarrier heeft zich voor de komende jaren als sponsor aan de Edese waterpoloclub Polar Bears verbonden. Het nieuws werd afgelopen vrijdagavond gepresenteerd, tijdens een kick-off van het Eredivisieseizoen, dat afgelopen weekend startte.

Directeur van KING RootBarrier, Pascalle Lahay, was na afloop behoorlijk geïmponeerd vertelde ze. “Het enthousiasme en de motivatie van alle speelsters, dat had ik niet gelijk voor ogen. Ik heb boeiende verhalen gehoord over de weg naar de top, over nationale titels, speelsters van het Nederlands team, de route naar de Olympische Spelen. Ik besefte niet dat het niveau zo hoog ligt. Erg bijzonder.”

Momenteel levert de meervoudig landskampioen bij de mannen en de vrouwen in totaal zes internationals aan de nationale ploegen, die zich dit jaar allebei proberen te plaatsen voor de Olympische Spelen. “Ik besefte me ook gelijk dat we eigenlijk te weinig weten van waterpolo. Daarom is het mooi om op deze manier bij te dragen aan de bekendheid en het succes van Polar Bears. Een no-nonsense club, met jonge mensen die elkaar waarderen, elkaar ondersteunen en ook veel lol met elkaar kunnen hebben. Ze straalden ook veel dankbaarheid uit dat we ze gaan ondersteunen.”

De band tussen KING en Polar Bears is ontstaan via Erna van Dorp. De oud-speelster van het eerste damesteam die de afgelopen seizoenen fungeerde als teammanager. Het bedrijf KING RootBarrier is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en distributie van duurzame (nonwoven) oplossingen tegen wortelopdruk, onkruid voor de professionele groenvoorziening en de grond-, weg- en waterbouw.

De producten van KING RootBarrier zorgt dat wortelopdruk kan worden beperkt door verticale schermen in de grond aan te brengen tussen de bomen en de weg. Deze producten beschermen zowel de boom als de infrastructuur onder en boven de grond. Wortels worden naar beneden begeleid en groeien op een dieper niveau horizontaal verder. Dit zorgt voor stabiliteit en verdere groei van de boom.

“We werken aan duurzame oplossingen tegen onkruid en wortelopdruk, zoals de Japanse duizendknoop. Een hardnekkig onkruid dat wereldwijd een groot thema is. Maar ook dragen we bij aan een leefbare en ‘groene’ omgeving in steden door preventief schade te voorkomen aan de boven- en ondergrondse infrastructuur. Het groene onderdeel speelt een belangrijke rol en laat dat nou net de kleur zijn van Polar Bears.”

Polar Bears is in haar nopjes met de samenwerking met KING RootBarrier. “We gaan er gezamenlijk een groot succes van maken en er door de win-winsituatie het maximale uithalen”, aldus Angelique Jonker-Sloterdijk, de voorzitter van Polar Bears.