Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Koenders, Van de Kraats en Wolves geselecteerd voor Oranje

30/11/2018

Bondscoach Arno Havenga heeft voor de aankomende World League wedstrijd drie Polar Bears-speelsters geselecteerd. Keepster Joanne Koenders, Simone van de Kraats en Iris Wolves zijn van de partij in het duel tegen Frankrijk. Ook oud-speelsters Vivian Sevenich en Marloes Nijhuis werden geselecteerd. De equipe van bondscoach Arno Havenga speelt op dinsdag 4 december om 19.30 uur in Chalons en Champagne (nabij Reims) tegen Frankrijk.

De Europees kampioen treedt in Frankrijk aan in de volgende samenstelling:

Joanne Koenders (Polar Bears, keepster),
Debby Willemsz (Widex GZC Donk, keepster),
Isabella van Toorn (Widex GZC Donk),
Rozanne Voorvelt (ZVL-1886),
Ilse Koolhaas (Orizzonte, Italië),
Nomi Stomphorst (Widex GZC Donk),
Marloes Nijhuis (Widex GZC Donk),
Sabrina van der Sloot (Orizzonte, Italië),
Vivian Sevenich (UVSE, Hongarije),
Simone van de Kraats (Polar Bears),
Maartje Keuning (CN Sant Andreu, Spanje),
Dagmar Genee (UZSC),
Iris Wolves (Polar Bears).

Havenga doet voor dit duel geen beroep op speelsters die in de Verenigde Staten spelen en studeren.

Oranje is in de poulefase van de World League ingedeeld met Frankrijk, Italië en Hongarije. De Nederlandse dames troffen alle tegenstanders ook al op het succesvolle EK in Barcelona. In de poule won Nederland met 20-4 van Frankrijk.

De equipe van Arno Havenga bereikte dit jaar de Super Final van de World League, waarin nipt werd verloren van de Verenigde Staten. Voor de winnaar van de finaleronde in 2019 ligt er een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio klaar. In de jacht op een finaleplaats verloor Oranje de openingswedstrijd in de poulefase onlangs in Eindhoven met 7-9 van Italië.

Nederland speelt op zaterdag 12 januari in Den Haag thuis tegen Hongarije. Toegangskaarten voor dit duel – en de mannenwedstrijd Nederland-Spanje op 11 december in Alphen – kunnen worden besteld via de ticketshop van de KNZB: www.knzb.nl/tickets

Foto: GunninkFotografie

https://www.basketballplayershop.com, https://www.cavaliersplayeronline.com, https://www.warriorsplayeronline.com, https://www.collegeplayersshop.com, https://www.collegebasketball-online.com, https://www.celticsplayershop.com, https://www.bullsplayershop.com, https://www.heatplayershop.com, https://www.bucksplayershop.com, https://www.knicksplayershop.com, https://www.76ersplayershop.com, https://www.nuggetsplayershop.com, https://www.clippersplayershop.com, https://www.lakersplayershop.com, https://www.grizzliesplayershop.com, https://www.sunsplayershop.com, https://www.kingsplayershop.com, https://www.jazzplayershop.com, https://www.jordangearonline.com