Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Na twee duels zonder zege weer winst voor Polar Bears

08/02/2021

De teller stond nog op nul punten voor Polar Bears, sinds de hervatting van de waterpolocompetitie. Afgelopen zaterdag mocht de club na een succesvol bezoek aan Eindhoven weer eens drie punten bijschrijven.

De damesploeg gaf het goede voorbeeld, door thuisploeg PSV met 15-9 opzij te zetten. De Eindhovense ploeg kon één periode bijblijven, daarna gaven de berinnen zoals verwacht een extra dot gas en liepen snel uit. Laura Schinkel liet zich zien met vier treffers.

Een welkome opsteker voor de ploeg, na twee nipte nederlagen tegen UZSC (14-16) en ZV De Zaan (13-15). Daarmee is de ploeg als derde geëindigd in de poulefase. Dat heeft geen verdere gevolgen. In de kwartfinale zal de ploeg spelen tegen nummer twee GZC Donk.

Spektakel bij de heren
De wedstrijd van de heren tegen PSV was een stuk spannender. Beide ploegen maakten er een doelpuntenspektakel van met maar liefst 33 treffers. Uiteindelijk met 17-16 in het voordeel van de beren.

De hoofdrollen waren verdeeld. Jongeling Kas te Riele maakte aanspraak op de titel van hoofdrolspeler met zeven treffers, maar ook Kay Zittersteijn, die zijn ploeg redde door in de slotseconde de winnende treffer binnen te schieten.

Met de winst steeg Polar Bears naar de derde plek op de ranglijst. Er zijn nog drie duels te spelen, te beginnen tegen koploper UZSC aanstaande zaterdag.

Zaterdag 6 februari
PSV – Polar Bears 16-17
Periodestanden: 3-5, 7-5, 2-2, 4-5
Doelpuntenmakers Polar Bears: Kas te Riele 7, Lars ten Broek 3, Sander Roels 2, Jikke Tolsma 2, Sjors de Kater, Marnick Snel, Kay Zittersteijn.

PSV – Polar Bears 9-15
Periodestanden: 5-4, 1-5, 2-3, 1-3
Doelpuntenmakers Polar Bears: Laura Schinkel 4, Storm Willemsen 3, Fleurien Bosveld 2, Lola Moolhuijzen 2, Jill Oort 2, Nina van de Geijn, Nienke Vermeer.

Foto: Mark Gunnink

https://www.nflplayershop.com, https://www.lionsplayershop.us, https://www.49ersplayershop.us, https://www.billsplayershop.us, https://www.packersplayershop.us, https://www.texansplayershop.us, https://www.chiefsplayershop.us, https://www.ravensplayershop.us, https://www.cowboysplayershop.us, https://www.ramsplayershop.us, https://www.buccaneersplayershop.us, https://www.eaglesplayershop.us, https://www.nflprostore.us, https://www.patriotsplayeronline.com