Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Openingswedstrijd mannen Polar Bears afgelast vanwege coronabesmettingen

02/10/2020

De langverwachte opening van het waterpoloseizoen wordt voor de mannenploeg van Polar Bears met in ieder geval één week uitgesteld. Binnen de selectie zijn er in de afgelopen periode drie coronabesmettingen vastgesteld, waardoor de wedstrijd tegen ZVL-1886 uit Leiden – in lijn met de coronaprotocollen – geen doorgang kan vinden.

Na een pauze van zeven maanden zou de competitie aanstaande zaterdag weer worden hervat. “Gister is de knoop doorgehakt, omdat we nog moesten wachten op de uitslag van de testen”, vertelt coach Ruud van der Horst. De ploeg had al besloten om de gehele week niet gezamenlijk te trainen. “Het werd ons te onoverzichtelijk allemaal. Wat is de precieze informatie? Hoe moeten we ermee omgaan? Wat zijn de uiteindelijke gevolgen? De beslissing om niet te trainen was uit voorzorg, maar ook onszelf wat tijd te gunnen en de voorzichtigheid en gezondheid boven het sportieve te laten prevaleren.”

Volgens de richtlijnen van de nationale zwembond wordt er niet gespeeld bij twee of meer besmettingen binnen een trainingsgroep. “Binnen de ploeg zijn er drie besmettingen vastgesteld. Een speler is inmiddels uit quarantaine, maar de andere twee nog niet, dus kunnen we zaterdag niet halen. Ondanks dat we alle maatregelen zorgvuldig hebben nageleefd. Het lijkt erop dat de besmettingen buiten het poloën hebben plaatsgevonden, maar het bron- en contactonderzoek loopt zoals we weten moeilijk.”

Van der Horst baalt, maar is helder. “We wilden natuurlijk supergraag spelen, maar niet als het niet verantwoord is. We mogen vanaf aanstaande maandag weer trainen, dus mits iedereen klachtenvrij is en blijft, hopen we volgende week onze eerste wedstrijd te spelen.”

Hij is er maar druk mee, als nieuwe coach. “Naast het coachen heb ik er nog een extra baan bijgekregen”, kan de oud-aanvoerder van Oranje toch nog afsluiten met een lach.

Foto: Ruud van der Horst (geknield rechts) tijdens een wedstrijd vorig seizoen (Beeld: Mark Gunnink)

https://www.basketballplayershop.com, https://www.cavaliersplayeronline.com, https://www.warriorsplayeronline.com, https://www.collegeplayersshop.com, https://www.collegebasketball-online.com, https://www.celticsplayershop.com, https://www.bullsplayershop.com, https://www.heatplayershop.com, https://www.bucksplayershop.com, https://www.knicksplayershop.com, https://www.76ersplayershop.com, https://www.nuggetsplayershop.com, https://www.clippersplayershop.com, https://www.lakersplayershop.com, https://www.grizzliesplayershop.com, https://www.sunsplayershop.com, https://www.kingsplayershop.com, https://www.jazzplayershop.com, https://www.jordangearonline.com