Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Oranje-waterpolomannen oefenen in Bennekom

15/06/2018

De Nederlandse waterpolomannen spelen in de aanloop naar het EK in Barcelona twee oefeninterlands tegen Georgië. Op dinsdag 26 juni is de ploeg van Robin van Galen te gast in Zwembad De Vrije Slag te Bennekom. Aanvang van de wedstrijd is 20.00 uur en de entree bedraagt vijf euro per persoon (te voldoen aan de deur).

Het Nederlands team is al sinds half mei in voorbereiding op het Europees Kampioenschap dat van 14 tot en met 28 juli op het programma staat. Naast de dagelijkse trainingen in het overdekte Zeist (vaak meerdere keren per dag) zoekt bondscoach Van Galen met zijn manschappen ook nadrukkelijk de ‘open lucht’ op, aangezien ook het EK in Barcelona buiten wordt gespeeld. Deze week verblijft de complete selectie daarom voor een trainingskamp op Malta en van 6 tot en met 8 juli neemt Oranje het op een toernooi in het Italiaanse Cosenza op tegen Italië, Duitsland en China. Tussendoor komt Georgië voor een stage naar Zeist met dus twee officiële duels in het land, waaronder 26 juni in Bennekom.

Nederland en Georgië kruisten de afgelopen jaren wel vaker de degens en zijn – zo blijkt uit de uitslagen – aan elkaar gewaagd. Zo wist Oranje op het laatste EK in Belgrado (januari 2016) pas na een bloedstollende penaltyserie te winnen van Georgië, dat daardoor veroordeeld werd tot het spelen om plaats 13 tot en 16. Nederland eindigde het EK op de 12e plaats en wil die prestatie op het komende EK graag verbeteren. Ook Georgië heeft zich voor het EK gekwalificeerd, dus beide landen zullen in Bennekom naar verwachting met hun sterkste formatie aantreden. De Oranje-selectie telt momenteel vier spelers van Polar Bears: Ruud van der Horst, Eelco Wagenaar, Tom de Weerd en Guus Wolswinkel. Na de stage met Georgië maakt Van Galen de definitieve EK-ploeg bekend.

Het Nederlands team reist zaterdag 14 juli af naar Barcelona waar maandag 16 juli om 17.00 uur de eerste poulewedstrijd tegen Kroatië op de rol staat.

De organisatie van de interland in Bennekom is in handen van Polar Bears in samenwerking met Zwembad De Vrije Slag, de KNZB en Waterpolo.nl.