Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Polar Bears bekert verder richting halve finale

06/12/2016

Het bekerweekend bij Polar Bears leverde uitsluitend vrolijke gezichten op. De vrouwen boekten een prima 11-7 overwinning in een beslissend duel voor de halve finale. De mannen rekenden in twee wedstrijden af met Widex GZC Donk.

De eerste ronde voor de vrouwen werd afgewerkt via een poule-systeem. Groepswinnaar ZVL-Hawabo was al uit zicht en De Ham had al zijn wedstrijden verloren. Zodoende maakten Polar Bears en ZPB uit wie er naar de halve finale zou gaan. Een maandje geleden was het verschil in Barendrecht nog minimaal: 8-9. Geen reden voor coach Evangelos Doudesis om zich aan te passen. “Ik wilde alleen meer gebruik maken van de midvoorpositie, daar lag wat meer ruimte. Dat werkte nu goed, we kregen veel uitsluitingen mee.” De Griek zag dat zijn ploeg de gehele wedstrijd niet in de problemen kwam. “We hebben vier periodes lang gedomineerd. Het was niet zozeer onze beste wedstrijd, maar ik ben tevreden omdat we vier periodes echt beter waren dan ZPB.”

In de halve finale treft het GZC Donk, de huidige nummer drie in de competitie, met negen punten voorsprong. “Het is nu nog te vroeg voor bespiegelingen betreft de halve finale, die zijn pas in februari. Maar we zitten op het juiste pad. Het gat dat er nu nog is met de top drie, moet later dit seizoen in de play-offs gedicht zijn.” Het was de laatste wedstrijd uit 2017 voor de ploeg, vanwege de WJK werd het schema aangepast. Ook daar zit Doudesis op de bank, hij is als assistent-coach actief voor de Nederlandse jeugdploeg. Evenals speelsters Fleurien Bosveld, Brigit Mulder en Vivian Sevenich. Laatstgenoemde is ook assistent.

Mannen op herhaling
De mannen van Polar Bears bereikten relatief eenvoudig de halve finale. In het eerste duel legde de ploeg al een solide basis met een 4-8 winst. “Donk had niets in te brengen, we speelden niet super maar domineerden de gehele wedstrijd”, keek Jeroen Cavalje terug. In de return was het zaak de positieve marge te behouden, ook dat ging de ploeg af prima af. In de Peppel won het 15-14. Uitblinker was tot tweemaal toe Tom de Weerd, die in beide wedstrijden vier keer scoorde. “Tom begint echt grote stappen te maken, met name in aanvallend opzicht laat hij zich meer gelden.”

In de halve finale staat het tegenover Het Ravijn, de ploeg waarvan het vorig seizoen nog won in de finale. “De beker is zeker een doel voor ons, dat hebben we vorig jaar wel laten zien. Wij kunnen ook van ieder team winnen maar normaal gesproken zijn wij de underdog.”

https://www.basketballplayershop.com, https://www.cavaliersplayeronline.com, https://www.warriorsplayeronline.com, https://www.collegeplayersshop.com, https://www.collegebasketball-online.com, https://www.celticsplayershop.com, https://www.bullsplayershop.com, https://www.heatplayershop.com, https://www.bucksplayershop.com, https://www.knicksplayershop.com, https://www.76ersplayershop.com, https://www.nuggetsplayershop.com, https://www.clippersplayershop.com, https://www.lakersplayershop.com, https://www.grizzliesplayershop.com, https://www.sunsplayershop.com, https://www.kingsplayershop.com, https://www.jazzplayershop.com, https://www.jordangearonline.com