Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Polar Bears bekert verder, mannen bereiken halve finale

29/11/2022

De mannen van Polar Bears hebben dankzij een 12-8 zege op ZPB uit Barendracht de halve finale van het bekertoernooi bereikt. In zwembad De Peppel moest de enigszins gehavende ploeg, met enkele basiskrachten die ontbraken, diep gaan. Maar haalde op karakter de zege binnen.

De invallersregeling in het bekertoernooi noopte coach Richard van Eck, die de honneurs waarnam van Bas de Jong, tot het leggen van een puzzel. In de beker luistert het nauw welke spelers zich al hebben ‘vastgespeeld’ bij het tweede team voor hun bekertoernooi. In het verleden gingen meerdere eredivisieclubs daarbij de mist in met uitsluiting tot gevolg.

Zo zaten nu oud-speler Gilian Rijnsaardt en jeugdspeler Tobias Coenen op de bank. De beren hadden het bij vlagen lastig, maar bleven standhouden. In de derde periode sloeg de ploeg een gaatje naar 8-4 die het vasthield tot het einde. De vrouwenploeg kwam ook in actie en boekte een 9-7 zegen bij UZSC en is daardoor groepshoofd geworden voor de kwartfinale.

Zaterdag 26 november
UZSC – Polar Bears: 7-9
Periodestanden: 1-2, 1-1, 1-2, 4-4
Doelpuntenmakers Polar Bears: Lola Moolhuijzen 4, Storm Willemsen 3, Jill Oort, Nina van de Geijn.

Polar Bears – ZPB H&L Productions 12-8
Periodestanden: 3-1, 2-3, 5-3, 2-1
Doelpuntenmakers Polar Bears: Lars ten Broek 5, Sam Kunz 2, Jens Wijgers, Sjors de Kater, Marnick Snel, Guus Wolswinkel, Jeroen Cavalje.

Foto: Mark Gunnink