Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Polar Bears blijft winnen en levert nieuwe international

29/01/2019

Net zoals vorig weekend wisten zowel de heren als de dames hun wedstrijden te winnen. De dames – koploper in de Eredivisie – deed dat met 13-7 tegen ZV De Zaan. De heren wonnen ternauwernood met 8-7 van ZV De Ham.

Voor de dames is het alweer de vijfde overwinning in evenzoveel wedstrijden. Daarmee is de voorsprong op de naaste concurrenten opgelopen tot zes punten. Zoals verwacht gaat GZC Donk uit Gouda wel goed mee en lijkt samen met Polar Bears de favoriet. Saillant is de ploegen elkaar over twee weken treffen in de halve finale van de beker. In onderlinge duels staan de berinnen met 1-0 voor. In november afgelopen jaar wist de ploeg met 6-8 te winnen.

Voordat de halve finale losbarst wacht nog het duel met ZVL-1886. Vorig jaar stonden zij nog in de finale. De Leidse tegenstander heeft dit seizoen flink verjongd en staat zodoende onderaan.

De wedstrijd bij de heren was zoals wel vaker dit seizoen zeer spannend, al zag dat er in de beginfase totaal niet naar uit. De beren stonden op een soevereine 5-0 voorsprong en er leek geen vuiltje aan de lucht. Daarna kantelde de wedstrijd volledig en in de uiterste slotfase – vijftien seconden voor het einde – kwam De Ham op gelijke hoogte: 7-7. Als door een wonder wist Polar Bears in de slotfase alsnog de punten in Ede te houden via een benutte strafworp van Sook Willemsen.

Er was nog meer goed nieuws voor de club. De 20-jarige Tom de Weerd werd voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands team. De jongeling,  die elke leeftijdsklasse van Oranje al doorliep, speelt mee in de World League wedstrijd in en tegen Oekraïne. Ook doelman Eelco Wagenaar werd opgeroepen.

Foto: Gunnink Fotografie

https://www.basketballplayershop.com, https://www.cavaliersplayeronline.com, https://www.warriorsplayeronline.com, https://www.collegeplayersshop.com, https://www.collegebasketball-online.com, https://www.celticsplayershop.com, https://www.bullsplayershop.com, https://www.heatplayershop.com, https://www.bucksplayershop.com, https://www.knicksplayershop.com, https://www.76ersplayershop.com, https://www.nuggetsplayershop.com, https://www.clippersplayershop.com, https://www.lakersplayershop.com, https://www.grizzliesplayershop.com, https://www.sunsplayershop.com, https://www.kingsplayershop.com, https://www.jazzplayershop.com, https://www.jordangearonline.com