Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Polar Bears haalt met jeugdinternational Backer nieuw keeperstalent en opvolger van gestopte Koenders binnen

03/08/2022

Lisa Backer speelt komend seizoen voor de vrouwenploeg van Polar Bears. De 17-jarige keepster komt over van ZVL-1886 Center, waar ze haar volledige jeugdopleiding doorliep. Backer is de opvolger van Joanne Koenders (25), die na afgelopen seizoen met drie prijzen afscheid nam van Polar Bears en zich gaat richten op haar opleiding aan de politieschool.

Bij Polar Bears gaat Backer op zoek naar speelminuten, doorgroeimogelijkheden en misschien zelfs een kampioenschap. “Bij Polar Bears heb ik meer mogelijkheden om tot speelminuten op het hoogste niveau te komen. De concurrentie bij ZVL is groot en dus lastig om daar nu tussen te komen”, verklaart ze haar overgang. Backer had bij ZVL onder de meer de twintigjarige Janieke Oosting voor zich.

In de ploeg van Polar Bears kwam er een plek vrij na het vertrek van Koenders. “Het zal niet makkelijk worden om Joanne Koenders te vervangen, maar het is een hele mooie uitdaging voor een jonge keepster zoals ik”, aldus Backer. “Daarnaast is er bij Polar Bears een grote kans om kampioen te worden en is het een club, net als ZVL, met een mooie geschiedenis en warme sfeer.”

Momenteel is ze met de Nederlandse jeugdploeg onder achttien jaar actief op het WJK in Belgrado. Vorige zomer lag ze onder de lat tijdens het EJK in Kroatië waar de ploeg vijfde werd. Op korte termijn mikt de jeugdinternational dus op veel speelminuten en prijzen. Op lange termijn reiken haar dromen verder. “Als ik ooit de mogelijkheid krijg om in het buitenland te gaan studeren en te poloën dan lijkt me dat een mooie kans. Of om net als Iefke van Belkum, mijn oude coach bij ZVL, in het buitenland te spelen en goud op de Olympische Spelen te behalen.”

Onderdeel van academie
Backer woont sinds de zomer van 2021 doordeweeks in Eindhoven, waar ze haar Vwo-opleiding en sport combineert op de Waterpolo Academie. Op de academie treft ze nog acht speelsters van Polar Bears: “Ik kijk er ook naar uit om nu met m’n teamgenoten samen te kunnen spelen.”

Vrouwencoach Koen de Weerd is blij met de komst van Backer. “Lisa heeft in de afgelopen jaren laten zien dat ze ontzettend veel potentie heeft. Ze heeft zich in Leiden en afgelopen seizoen ook in Eindhoven goed ontwikkeld. Ik ben ervan overtuigd dat ze die lijn komend seizoen voort weet te zetten en op die manier belangrijk kan zijn voor onze ploeg.”

Naast de komst van Backer hebben meerdere talentvolle jeugdspeelsters deze zomer de overstap gemaakt naar de Edese club. “Het past binnen de visie van de club om jeugdige talenten kansen te bieden die nodig zijn voor een optimale individuele ontwikkeling. Een belangrijk onderdeel is dat er perspectief geboden wordt om ervaring op te doen tijdens wedstrijden waarin je fysiek en mentaal wordt uitgedaagd. Voor sommigen is dat in de eredivisie, voor anderen is dat in de reserve eredivisie of in de eredivisie jeugd”, sluit De Weerd af.

https://www.basketballplayershop.com, https://www.cavaliersplayeronline.com, https://www.warriorsplayeronline.com, https://www.collegeplayersshop.com, https://www.collegebasketball-online.com, https://www.celticsplayershop.com, https://www.bullsplayershop.com, https://www.heatplayershop.com, https://www.bucksplayershop.com, https://www.knicksplayershop.com, https://www.76ersplayershop.com, https://www.nuggetsplayershop.com, https://www.clippersplayershop.com, https://www.lakersplayershop.com, https://www.grizzliesplayershop.com, https://www.sunsplayershop.com, https://www.kingsplayershop.com, https://www.jazzplayershop.com, https://www.jordangearonline.com