Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Polar Bears hervat seizoen met gelijkspel en nederlaag

24/01/2021

Polar Bears heeft de draad in de competitie weer opgepakt. Op zaterdagavond kwamen zowel de heren- als de dames in actie voor het bekertoernooi. De dames gingen in eigen huis onderuit tegen UZSC (14-16), de heren speelden 16-16 bij Het Ravijn. 

Het was voor beide ploegen de eerste officiële wedstrijd sinds de competitie in oktober werd stilgelegd vanwege het coronavirus. In december werd het hoogste niveau binnen het waterpolo aangewezen als een van de topcompetities binnen Nederland die weer van start mochten. Enkele dagen later gaf de Nederlandse zwembond het sein voor een herstart. Met sneltesten en openstenstelling van zwembaden werd de hoogste afdeling weer in gang getrokken.

Berinnen naar Tokio
Ondanks dat beide teams niet wisten te winnen kende het weekend een gouden randje. Een paar duizend kilometer zuidwaarts in Italië kwalificeerde de Nederlandse vrouwenploeg zich voor het eerst sinds 2008 weer voor de Olympische Spelen, door in het kwalificatietoernooi in de beslissingswedstrijd Griekenland met 7-4 opzij te zetten.

De nationale ploeg werd namens Polar Bears vertegenwoordigd door keepster Joanne Koenders, Nina ten Broek, Simone van de Kraats en assistent-coach Evangelos Doudesis. Met name Van de Kraats toonde in kwalificatieweek haar grote klasse. De nog maar 20-jarige schutter kroonde zich tijdens het toernooi tot topscorer van de ploeg en was in de beslissingswedstrijd twee keer trefzeker.

Debuut De Weerd
Haar clubgenoten in Ede ging het iets minder af. Bij afwezigheid van Doudesis nam assistent-coach Koen de Weerd de honneurs waar. Hij zag zijn ploeg tot halverwege de wedstrijd bijblijven, maar moest toezien hoe UZSC in het derde kwart de wedstrijd naar zich toetrok en een 15-10 voorsprong nam. De berinnen verkleinden de marge nog, maar gingen met 14-16 ten onder.

De mannen knokten zich ook in de laatste periode terug van een achterstand. De beren kwamen van 15-11 terug tot 15-16. In de slotminuut moesten ze alsnog genoegen nemen met een puntendeling.

Dames
Polar Bears – UZSC 14-16
Periodestanden: 4-4, 4-6, 2-5, 4-1
Doelpuntenmakers Polar Bears: Storm Willemsen 6, Lola Moolhuijzen 4, Nienke Vermeer 2, Laura Schinkel, Jill Oort.

Heren
Het Ravijn – Polar Bears 16-16
Periodestanden: 6-4, 3-3, 4-4, 3-5
Doelpuntenmakers Polar Bears: Sander Roels 3, Kas te Riele 3, Rick Meijer 3, Lars ten Broek 2, Jikke Tolsma 2, Sjors de Kater 2, Tarik Scherrenburg.

Foto: Storm Willemsen scoorde zes keer (Gunnink Fotografie).

https://www.basketballplayershop.com, https://www.cavaliersplayeronline.com, https://www.warriorsplayeronline.com, https://www.collegeplayersshop.com, https://www.collegebasketball-online.com, https://www.celticsplayershop.com, https://www.bullsplayershop.com, https://www.heatplayershop.com, https://www.bucksplayershop.com, https://www.knicksplayershop.com, https://www.76ersplayershop.com, https://www.nuggetsplayershop.com, https://www.clippersplayershop.com, https://www.lakersplayershop.com, https://www.grizzliesplayershop.com, https://www.sunsplayershop.com, https://www.kingsplayershop.com, https://www.jazzplayershop.com, https://www.jordangearonline.com