Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Polar Bears is landskampioen opnieuw de baas

23/01/2023

Net als aan het begin van het seizoen heeft Polar Bears weten te winnen van regerend landskampioen Het Ravijn. De beren, die vorig seizoen nog de nationale finale van de ploeg uit Nijverdal verloor, was afgelopen zaterdag met 10-5 duidelijk te sterk.

De kaarten liggen momenteel heel anders bij de ploegen. Het Ravijn nam vorige week afscheid van zijn coach en staat op een teleurstellende achtste plek. Polar Bears heeft de stijgende lijn van vorig seizoen voortgezet. De ploeg strijd mee om de koppositie, die het al een aantal weken in bezit had, en plaatste zich voor de bekerfinale.

Zaterdag domineerde de ploeg van Bas De Jong de wedstrijd volledig. Na drie periodes spelen had Het Ravijn slechts drie treffers gemaakt, tegenover tien van Polar Bears. In het restant kon de wedstrijd eenvoudig uitgespeeld worden.

Een dag later moest de ploeg opnieuw opdraven, met een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter De Linge/PCG. Alleen in de tweede periode waren de beren niet bij de les, toen de bezoekers van 5-1 terugkwamen tot 5-4. Daarna kwam de winst niet meer in gevaar en stond er na vier periodes een 17-8 eindstand op het scorebord.

Ook de dames hadden een eenvoudige avond. Tegen PSV gingen de berinnen freewheelend naar een 15-9 zege.

Zaterdag 21 januari
Het Ravijn – Polar Bears 5-10
Periodestanden: 2-4, 1-4, 0-2, 2-0
Doelpuntenmakers Polar Bears: Benedek Szöke 3, Lars ten Broek 3, Sam Kunz 2, Marnick Snel, Guus Wolswinkel.

Polar Bears – PSV 15-9
Periodestanden: 3-2, 3-2, 5-2, 4-3
Doelpuntenmakers Polar Bears: Nina van de Geijn 4, Jill Oort 3, Aniek Roekevisch 2, Storm Willemsen 2, Jasmijn Dikmans, Feline Voordouw, Laura Schinkel, Lola Moolhuijzen.

Zondag 22 januari
Polar Bears – De Linge/PCG 17-8
Periodestanden: 5-1, 2-3, 4-3, 6-1
Doelpuntenmakers Polar Bears: Lars ten Broek 6, Jens Wijgers 3, Ruud van der Horst 3, Imme van der Schaaf 2, Tijn Slings, Sam Kunz, Sander Berkenbosch.

https://www.basketballplayershop.com, https://www.cavaliersplayeronline.com, https://www.warriorsplayeronline.com, https://www.collegeplayersshop.com, https://www.collegebasketball-online.com, https://www.celticsplayershop.com, https://www.bullsplayershop.com, https://www.heatplayershop.com, https://www.bucksplayershop.com, https://www.knicksplayershop.com, https://www.76ersplayershop.com, https://www.nuggetsplayershop.com, https://www.clippersplayershop.com, https://www.lakersplayershop.com, https://www.grizzliesplayershop.com, https://www.sunsplayershop.com, https://www.kingsplayershop.com, https://www.jazzplayershop.com, https://www.jordangearonline.com