Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Polar Bears laat zich verrassen en lijdt eerste nederlaag

28/09/2021

De waterpolosters van Polar Bears zijn in eigen huis tegen het eerste verlies aangelopen. In De Peppel werd er met 13-17 van UZSC verloren. Het verschil werd in de eerste twee periodes gemaakt, met de Utrechters die snel uitliepen naar een comfortabele 11-3 voorsprong.

Coach Koen de Weerd moest opnieuw puzzelen met zijn selectie. De jonge coach mist vier speelsters die met Jong Oranje in voorbereiding zijn op het WK in oktober. Het viertal werd in de beginfase node gemist. De berinnen werden in de tegenaanvallen verrast waardoor de wedstrijd halverwege al was gedaan.

Vervolgens rechtte de ploeg nog zijn rug. Mede dankzij vier treffers van jongeling Nina van de Geijn werd de marge verkleind tot vier treffers met de eindstand van 13-17.

De mannen kwamen niet in actie. De halvefinalist van vorig seizoen zou het seizoen openen tegen BZC uit Borculo, maar net als vorig jaar werd de seizoenstart uitgesteld vanwege coronaverschijnselen, ditmaal bij de tegenstander. Daarop werd de gehele Borculose selectie getest waar achteraf bleek dat iedereen negatief was.

Komend weekend mogen de beren het nog eens proberen. Dan gaan ze op bezoek bij SVH uit Rotterdam. De vrouwen spelen tegen ZV De Ham.

Polar Bears – UZSC: 13-17
Periodestanden: 2-5, 1-6, 5-3, 5-3
Doelpuntenmakers Polar Bears: Nina van de Geijn 4, Jasmijn Dikmans 3, Silvanne Slot 2, Fleurien Bosveld 2, Feline Voordouw, Lotte van Wingerden.

Foto: Mark Gunnink

https://www.basketballplayershop.com, https://www.cavaliersplayeronline.com, https://www.warriorsplayeronline.com, https://www.collegeplayersshop.com, https://www.collegebasketball-online.com, https://www.celticsplayershop.com, https://www.bullsplayershop.com, https://www.heatplayershop.com, https://www.bucksplayershop.com, https://www.knicksplayershop.com, https://www.76ersplayershop.com, https://www.nuggetsplayershop.com, https://www.clippersplayershop.com, https://www.lakersplayershop.com, https://www.grizzliesplayershop.com, https://www.sunsplayershop.com, https://www.kingsplayershop.com, https://www.jazzplayershop.com, https://www.jordangearonline.com