Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Polar Bears met de schrik vrij

09/04/2018

De dames afgelopen weekend hebben met hangen en wurgen de halve finale van de play-offs om het Nederlands Kampioenschap bereikt. Vrijdagavond werd er in de Peppel nog met 9-5 gewonnen. In het tweede duel stond de ploeg het gehele duel achter, op de laatste twee seconden na. In extremis scoorde Simone van de Kraats de 8-9 en wendde zo een beslissend derde duel af.

Tegenstander ZPB was op voorhand de makkelijkste tegenstander die de berinnen konden treffen. In de reguliere competitie puntloos gebleven en de vier keer dat ze elkaar dit seizoen troffen, was Polar Bears vier keer winnaar. De wetten van de play-offs zijn anders, zo bleek.

Op vrijdagavond bleef het vrij simpel overeind zonder echt goed te spelen. Zaterdagavond waren de rollen omgekeerd, en was het ZPB dat de meeste aanspraak maakte op de overwinning. Pas 1.34 voor het einde scoorde Nienke Vermeer de gelijkmaker en daarna zoals gezegd de winnende goal in blessuretijd om het in voetbaltermen uit te drukken.

In de halve finale treft het Widex GZC Donk. Een tegenstander die het dit seizoen ook al vier keer tegen kwam. Daarvan won het drie keer, en speelde het één keer gelijk. Voor wat het waard is in de play-offs.

De heren kwamen één keer in actie. Net als de dames speelde het ook tegen ZPB. Zij waren met 7-11 te sterk. Daarmee heeft het goede papieren om de competitie in ieder geval op de derde plek af te sluiten. Komend weekend speelt het een dubbel weekend, tegen de onderste twee teams van de Eredivisie.

Foto: Gunnink Fotografie