Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Polar Bears o.13 opent Nederlandse Kampioenschappen

10/05/2017

Komend weekend starten de ‘NK-weken’ die de komende tijd in alle leeftijdscategorieën door heel Nederland plaatsvinden. Voor Polar Bears start onder de 13 jaar komend weekend in Zaandam. De week daarop is onder de 15 aan de beurt, om af te sluiten met onder de 17.

Onder de 13 werd dit jaar kampioen door slechts één wedstrijd te verliezen. Coach van het team is Nina te Riele, die al een dijk van een seizoen hebben. “Wat hebben wij een mooi seizoen gehad tot nu toe! In een nieuw seizoen is er altijd veel niveauverschil tussen de kinderen die overkomen van o.11 en degene die al jaar in dit team spelen. De nieuwe spelers moeten wennen aan een groot veld met grote goals waarin je 7 tegen 7 speelt in plaats van 5 tegen 5. De groep die al een jaar in het team speelt, moeten de anderen op sleeptouw nemen.”

Op die manier was er voor Nina gedurende het seizoen altijd zichtbare vooruitgang, zowel op persoonlijk vlak als in teamverband. “De spelers zijn in individueel opzicht ontzettend vooruit gegaan, iedereen heeft wat geleerd en is op het gebied van techniek, tactiek en conditie vooruit gegaan. Maar ik vind het heel belangrijk dat je van een groep kinderen een team maakt, daar steek ik ook tijd in. Dat ze leren om elkaar te helpen en voor elkaar te werken. Niet alleen tijdens het spel maar ook op de kant. Dat is zeker gelukt denk ik.”

In aanloop naar de eindronde won het team ook nog het eigen Wim Kok-toernooi. “Daarnaast zijn we ook overtuigend kampioen geworden en hebben ons goed kunnen voorbereiden op het NK. Een superervaring die je niet vroeg genoeg kan opdoen. De groep is heel fanatiek en vindt het leuk om zo vaak mogelijk met elkaar te trainen. Als ik nu kijk denk ik dat zeker driekwart daarvan de potentie heeft om dames 1 of heren 1 te halen. Daarnaast trainen er ook nog een stuk of vijf spelers met de nationale jeugdselecties mee waar ze met de beste leeftijdsgenoten uit heel Nederland trainen. Maar voor nu is het vooral belangrijk dat ze genoeg bagage meekrijgen voor de volgende leeftijdsgroep en veel plezier hebben in de sport.”

Polar Bears is in poule A ingedeeld bij MNC Dordrecht en PSV. Op zaterdag zijn de poulewedstrijden, zondag volgen de finalewedstrijden.

Speelschema:
14.30 uur            MNC Dordrecht – Polar Bears
16.40 uur            Polar Bears – PSV

Zondag, 14 mei 2017
13.00 uur            nr 1 Poule A – nr. 2 Poule B
14.15 uur            nr. 1 Poule B – nr. 2 Poule A
15.30 uur            nr. 3 Poule A – nr. 3 Poule B       plaats 4/5
16.45 uur            verl. A1/B2 – verl. B1/A2              plaats 3/4
18.00 uur            winn.A1/B2 – winn, B1/A2           plaats 1/2

https://www.basketballplayershop.com, https://www.cavaliersplayeronline.com, https://www.warriorsplayeronline.com, https://www.collegeplayersshop.com, https://www.collegebasketball-online.com, https://www.celticsplayershop.com, https://www.bullsplayershop.com, https://www.heatplayershop.com, https://www.bucksplayershop.com, https://www.knicksplayershop.com, https://www.76ersplayershop.com, https://www.nuggetsplayershop.com, https://www.clippersplayershop.com, https://www.lakersplayershop.com, https://www.grizzliesplayershop.com, https://www.sunsplayershop.com, https://www.kingsplayershop.com, https://www.jazzplayershop.com, https://www.jordangearonline.com