Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Polar Bears opent seizoen met winst

12/10/2022

Drie maanden na afsluiting van een succesvol seizoen is Polar Bears weer begonnen aan een nieuw hoofdstuk. Vorig jaar veroverden de dames voor het eerst in de historie de ‘triple’, de herenploeg bereikte na vijftien jaar weer de nationale finale.

Na de successen verloren beide ploegen een van hun blikvangers. Internationals Fleurien Bosveld en Kas te Riele verkasten naar het buitenland. Bij de heren deed ook midvoor Rick Meijer een stap terug, waardoor oudgediende Jeroen Cavaljé (42) zijn rentree maakte in de hoofdmacht. Ook Ruud van der Horst (31), vorig jaar herencoach, is weer terug in het water.

Daardoor beschikt de ploeg over meer routine, naast de nog altijd jonge garde die het fundament van de club vormen. In de eerste wedstrijd werd eenvoudig afgerekend met PSV. In Eindhoven werd er mede dankzij drie treffers van Sam Kunz met 12-4 gewonnen. De dames openden hun seizoen in het bekertoernooi. Ook zij kenden weinig problemen en gingen eenvoudig langs De Ham: 14-7.

Zaterdag 8 oktober
PSV – Polar Bears 4-12
Periodestanden: 2-2, 1-4, 0-4, 1-2
Doelpuntenmakers Polar Bears: Sam Kunz 3, Lars ten Broek 2, Sander Roels 2, Marnick Snel 2, Tarik Scherrenburg, Guus Wolswinkel, Jens Wijgers.

De Ham – Polar Bears 7-14
Periodestanden: 2-5, 2-5, 3-1, 0-3
Doelpuntenmakers Polar Bears: Storm Willemsen 5, Lola Moolhuijzen 4, Laura Schinkel 2, Feline Voordouw 2, Jill Oort.

Foto: Mark Gunnink

https://www.basketballplayershop.com, https://www.cavaliersplayeronline.com, https://www.warriorsplayeronline.com, https://www.collegeplayersshop.com, https://www.collegebasketball-online.com, https://www.celticsplayershop.com, https://www.bullsplayershop.com, https://www.heatplayershop.com, https://www.bucksplayershop.com, https://www.knicksplayershop.com, https://www.76ersplayershop.com, https://www.nuggetsplayershop.com, https://www.clippersplayershop.com, https://www.lakersplayershop.com, https://www.grizzliesplayershop.com, https://www.sunsplayershop.com, https://www.kingsplayershop.com, https://www.jazzplayershop.com, https://www.jordangearonline.com