Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Polar Bears sluit het jaar winnend af

18/12/2017

De heren van Polar Bears hebben het laatste speelweekend dit jaar met twee overwinningen afgesloten. Op zaterdag was het in eigen huis met 11-6 te sterk voor ZPB. Op zondag werd nummer laatst BZC Brandenburg met 5-15 opzij gezet. Daarmee gaan de beren als nummer zes de winterstop in.

Trainer Tom van Oost was desondanks niet geheel tevreden. “Beide wedstrijden begonnen we niet goed. Met name in de aanval oogden we onzeker, waren te weifelend waardoor we overtuiging en dus kansen missen. We winnen uiteindelijk gemakkelijk hoor, maar het is jammer dat het spel in het laatste weekend voor de winterstop net minder is.”

Desondanks kijkt Van Oost tevreden terug op de eerste seizoenshelft. “We zijn goed bezig, hebben een aantal wedstrijden echt goed gespeeld. Met name het weekend waarin we achter elkaar van Schuurman BZC en ZPC Amersfoort wonnen (8-16 en 14-11 red.). Tegen Schuurman speelden we misschien de beste wedstrijd in drie jaar. We scoren meer doelpunten, weten ook mindere wedstrijden te winnen, dus ik ben positief gestemd. Na de winterstop verleggen we onze trainingsfocus wat meer naar kracht, het afgelopen half jaar lag de focus meer op de tactiek. Dat zit er nu goed in.”

Voor het komende half jaar ziet hij in de Eredivisie alle ploegen dichtbij elkaar liggen. “Van de ploegen die boven ons staan hebben we of nipt verloren of gelijkgespeeld. Behalve landskampioen UZSC, zij vormen een uitzondering. Maar zoals we nu bezig zijn en blijven ontwikkelen, hoeven we voor niemand bang te zijn.” Polar Bears hervat de competitie weer op 13 januari, met een uitwedstrijd tegen ZPC Amersfoort.

De dames komen die datum ook weer in actie, met een uitduel tegen medekoploper ZVL-Tetteroo. Enkele speelsters komen deze week in actie voor het Nederlands team, met een World-League duel en een trainingskamp in de Verenigde Staten. Voor de wedstrijd werd de 23-jarige Iris Wolves opgeroepen, zij kan dan haar debuut maken.

Foto: Gunnink Fotografie